Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Till sommaren är tanken att nya grillen ska vara på plats med mer utrymme och nytt utseende. BILD: Ola Folkesson

Hertings grill rivs och återuppstår

Snart rivs kiosken för att återuppstå i ny skepnad.

Sedan oktober förra året har Hertings Grill varit stängd. Till sommaren är tanken att den ska återuppstå – i en helt ny skepnad. Den nuvarande byggnaden ska rivas och en ny ska byggas.

– Det kommer att bli ett riktigt gatukök med ordentliga sittplatser, stora fönster och ny inredning, säger Atila Eken som äger grillen.

I dag har grillen ungefär åtta barstolar inomhus och cirka fem bänkar på uteserveringen. 

– Våra lunchkunder får inte alltid plats inomhus. I den nya lokalen kommer vi att ha 20-30 platser inomhus och en större uteservering med staket runt och stora parasoller, säger Atila Eken.

Redan för två år sedan ville grillen köpa ut fastigheten Herting 2:1 för att bygga om och utöka byggnaden. Falkenbergs kommun beslutade då att företaget i stället skulle få ett tioårskontrakt. I januari i år fick de bygglov för att riva och bygga om hela fastigheten.

– Planen är att bygget ska vara färdigt i maj i år, men bygget är inte igång än. Personligen tror jag det blir färdigt senare, säger Emil Veijalainen, Byggnadsinspektör på Falkenbergs kommun. 

Atila Eken vågar inte heller säga ett exakt datum för när det nya bygget står klart och färdigt för hungriga besökare. 

– Vi räknar med att vara klara i maj, men det beror också på byggfirman, arkitekten och kommunen. Vi kommer att ha möte med dem och sedan får vi se hur framtiden blir. Men innan sommaren är i alla fall förhoppningen, säger Atila Eken.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här