Hemmakväll kan bli lägenheter

Butiken på Torggatan har stått tom sedan Hemmakväll flyttade ut. Nu har fastighetsägaren nya planer för lokalen.

ANNONS
|

I början av december förra året flyttade Hemmakväll sin butik från Torggatan. Sedan dess har lokalen stått tom.

Butikslokalen är stor, den totala ytan är 410 kvadratmeter, och nu har fastighetsägaren Wallins Fastigheter nya planer för delar av lokalen. Ytan närmast Torggatan ska fortsatt vara butik, men innanför den har företaget sökt bygglov för att bygga tre lägenheter i olika storlekar.

Ombyggnaden skulle inte kräva stora ingrepp, skriver företaget i ansökan. Fasaden mot Torggatan förblir intakt men en av fastighetens fasader mot innergården skulle kräva förändringar. Där planeras tre franska balkonger, en till varje lägenhet.

Fastigheten byggdes 1906 och kallas Malmgrenska huset. Vid en byggnadsinventering från 2006 fick huset värderingen B, vilket innebär att det är mycket välbevarat och har ett unikt egenvärde. Fastigheten byggdes med en ståtlig fasad eftersom Rådhustorget var tänkt att sträcka sig dit. Nu är huset det enda återstående av kvarterets ursprungliga bebyggelse.

ANNONS

När fastighetsägaren 2014 ansökte om att bygga en balkong och ändra ett fönster till en dörr på gårdshuset gick frågan ända till mark- och miljödomstolen. Den här gången hoppas man komma igång snabbt. Vad det ska bli i butikslokalen är inte känt. HN har sökt Bernt Ola Wallin på Wallins Fastigheter. Han väntar med att kommentera planer och ny hyresgäst tills allt är klart.

ANNONS