Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Helgens matdagar blev ett lyft

Det kan mycket väl bli en förändring av Falkenbergs matdagar. Årets nya gårdsnära koncept hyllas.

På grund av coronapandemin flyttade Falkenbergs matdagar ut från centrala Falkenberg till alla odlare och matproducenter i kommunen. Besökarna fick själva bestämma sin rutt. Och enligt Susanne Thorsson, projektledare på Destination Falkenberg, blev omställningen en framgång.

– Det här har varit en helg över all förväntan. Vi har en sluten Facebook-grupp där jag ställde frågan till alla inblandade hur det gått. Det har varit en hel del försäljningsrekord. Mycket folk har besökt oss, även från norr om Göteborg. Jag har enbart fått positiv respons, säger hon.

Det enda negativa är att det uppstått en del köer på vissa ställen och att det blivit utplockat och slutsålt. Trängseln har dock hanterats på ett bra sätt, menar Susanne Thorsson.

– Folk är ju vana vid att köa och hålla avstånd numera. Några har ordnat underhållning under tiden som folk tvingats köa. Vad jag hört tyckte folk att det var roligt att vi inte ställde in.

Det nya upplägget kan mycket väl vara här för att stanna. Eller att det blir en sorts kombination av matdagar i centrum men även ute på gårdarna.

– Det kommer vi utvärdera under hösten och vintern med hjälp av medlemmarna i Falkenbergs skafferi. Det kan ju vara så att coronapandemin håller i sig över nästa år och att vi får anpassa oss även då, säger Susanne Thorsson.

Läs också: Så togs Falkenbergs matdagar emot

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här