Rivning pågår. Shellmacken på Holgersgatan jämnas med marken för att så småningom ge plats för nya bostäder.
Rivning pågår. Shellmacken på Holgersgatan jämnas med marken för att så småningom ge plats för nya bostäder.

Hejdå macken! Shell på Holgersgatan rivs

Om åtta veckor räknar ST1 att arbetet ska var klart. Förutsatt att inga överraskningar dyker upp. – Hittills ser det bra ut, säger Lars-Ove Andersson, miljö- och säkerhetschef på ST1

ANNONS
|

Ingen bilist som passerat korsningen Holgersgatan-Nygatan har undgått att det omfattande rivnings- och saneringsarbetet är igång. Den tidigare ägaren som sålt marken till kommunen måste se till att området blir sanerat.

Arbetet som påbörjats ovan mark med att de gamla byggnaderna rivs, har hittills inte visat på några oväntade problem. Under arbetets gång tas kontinuerligt prover och det finns inga garantier för att det inte skulle dyka upp något som försenar eller komplicerar processen.

–Det kan man aldrig säga på förhand, men hittills har allt gått enligt plan, säger Lars-Ove Andersson.

Nästa steg är att ta hand om de underjordiska installationerna. Arbetet övervakas av en miljökonsult och jord och grundvatten undersöks noga.

ANNONS

Slutnotan för arbetet kommer troligtvisa att hamna på mellan en miljon och en och en halv miljon.

–Bara kostnaden för att riva byggnaden beräknas till en halv miljon kronor, säger Lars-Ove Andersson.

Shellmacken på Holgersagartan invigdes 1978 och drev i många år av bröderna Störby. Vid årsskiftet 2011-2012 stängde macken för gott. Enligt rådande detaljplan ska det byggas bostäder på tomten.

ANNONS