Havsnära boende lockade många på visning

Musik, mingel, mat och mäklare fanns på plats när lägenheterna på Bacchus visades för presumtiva köpare. Med hjälp av appar och visualiseringar ska bostadsrätterna säljas.

ANNONS
|

När Bacchusprojektet visades upp för de som anmält intresse för byggnationen sparades det inte på krutet. En röd matta täckte asfalten utanför Vin- och spritcentralens gamla höglager och strålkastare visade väg genom den mörka och kalla lokalen. Väl inne väntade mingel med mat och dryck, musikframträdande och presentationer av bland andra ägargrupp, apputvecklare, mäklare, bank och byggföretag.

Jörgen Hallgren är delägare i byggprojektet som huvudsakligen drivs av Samhällsbyggnadsbolaget Norden. Han presenterade projektet, men också planer för det gamla höglagret: parkering, butiker, restaurang, teater och kongresshall nämndes.

- Vi har ju bygglov för butiker, men kongresshallen är en vision, en diskussion vi har. Men den är inte gripen ur luften.

ANNONS

Med fler än 900 namn på intresselistan, med en ungefärlig uppdelning där 70 procent kommer från Falkenberg och 30 procent från andra håll, delades visningarna upp i fyra sittningar under fredagen och lördagen.

- Kul att se att det händer något. Vi bor i Gamla stan och ungarna har flyttat. Kanske är det dags att tänka på något nytt. Det är i alla fall intressant att se hur det blir, sa Ulrika Bengtsson.

Vid en presentationstavla studerade Angela och Lars Johansson skisserna på bostadsrätterna.

- Det är närheten till havet som lockar, att bo precis vid vattnet. Vi anmälde intresse för ett år sedan ungefär, sa Angela Johansson.

Men havet är inte bara en attraktionskraft vid ett så havsnära boende. Lars-Börje och Lisbeth Björfjäll bor vid Skrea strand men funderar på att byta villan mot något mindre utan trädgård. Mer lättskött när barnen flyttat ut och lättare att lämna när de reser iväg.

Stigande havsnivåer är dock något de tänker på, även om marknivån i området höjts.

- Vi pratade faktiskt om det i morse, sa Lisbeth.

- Det kommer inte att hända under vår livstid, inte på hundra år, sa Lars-Börje.

- Fast där är vi inte överens. Jag arbetar på försäkringsbolag och vet att de stiger snabbare än man förutspått, sa Lisbeth. Men det är inget hinder nu.

ANNONS

Inte bara visningen bjöd på show, den kan även fortsätta hemma. För den som har svårt att tänka sig in i en bostad som inte existerar finns det numera digitala verktyg att ta till, som en app som låter användaren gå omkring i de planerade lägenheterna.

Fakta: Bacchus

I april sätts spaden i marken och bygget av det första huset av de fyra i etapp 1 påbörjas. Beräknad inflyttning är sommaren 2018.

Snittpriset för bostadsrätterna blir cirka 43 000 kronor per kvadratmeter, högre än tidigare projekt i Falkenberg.

Övriga hus byggs i tur och ordning och allteftersom lägenheterna säljs. Det fjärde och sista huset i etappen beräknas vara klart för inflyttning år 2020.

ANNONS