Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I kärlekens tecken. Jennie Wickström och Helén Andersson, mor och dotter, ska hjälpa singlar i alla åldrar att hitta vänner och kärlek.

Har hjälpt många hitta kärleken

Efter tio år och ett oräkneligt antal ihopkopplade ensamma hjärtan letar inte Helén Andersson singlar. Nu söker hon par som träffats genom hennes försorg. Dottern Jennie söker unga singlar som vill göra något kul tillsammans.

Det drar ihop sig till pingst, hänryckningens tid, och som vanligt har Helén Andersson ett stort projekt på gång i Falkenberg. I år vill hon samla par som träffats tack vare henne för att de ska fira tioårsjubileum tillsammans. Men tro inte att hon övergivit singlarna. Tvärtom. Verksamheten ska utökas och idag finns även dottern Jennie Wickström med som en samarbetspartner.

– Man måste våga chansa, säger Jennie Wickström, 22 år och nybliven singel. Hon har tagit tjänstledigt från arbetet som långtradarchaufför i Göteborg för att hjälpa unga singlar att hitta roliga aktiviteter att göra tillsammans.

– Jag märker tydligt själv nu när jag blivit singel att mina kompisar inte är det längre och inte har samma behov av att gå ut och träffa nya människor som jag har.

Mamma Helén fortsätter att ägna sig åt de mognare singlarna på samma sätt som tidigare, medan Jennie ska ta hand om de yngre. Tillsammans startar de snart ­singelisverige.se. Det är en sajt med ett brett innehåll som Helén Andersson gärna berättar om:

– Det är ingen vanlig dejtingsajt utan ett sätt för singlar att träffas i verkligheten.

Sajten ska innehålla grupper med förslag på aktiviteter utifrån medlemmarnas olika intressen. Den som behöver en coach ska kunna få hjälp med det och den som behöver hjälp med praktiska göromål kommer att kunna få behovet förmedlat via sajten.

De gamla vanliga singelarrangemangen ska fortsätta som vanligt men i fortsättningen ska det dessutom ordnas billigare träffar med medlemmarnas hjälp runt om i landet.

– Behovet är enormt, säger Helén Andersson. Hon berättar om ett av de senaste greppen, after work för singlar.

– När vi hade det första i Göteborg var det kö långt ut på gatan.

Men oavsett hur många singlar som nappar på Helén Anderssons och Jennie Wickströms många olika aktiviteter möter de fortfarande en viss skepsis till vad de håller på med.

– Det behövs en attitydförändring. Singlar är vanliga människor, säger Helén.

Helén Andersson hade sin första singelträff för exakt tio år sedan. Då invaderades Falkenberg av 400 singlar från när och fjärran. Sedan dess har evenemangen avlöst varandra. Arbetsbördan har periodvis varit stor och inför tioårsjubileet passar Helén Andersson på att involvera sin dotter i verksamheten.

– Mamma  får dämpa sig. Hon har varit van att bestämma allting själv, säger Jennie som just fått sin mamma som närmaste kollega.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här