Hans Schakonat och Ulf Ahlberg gör musik i Falkenberg

Under högstadietiden drömde de om att bli rockstjärnor. Nu har de dragit ihop det gamla kompisgänget igen och spelar in en skiva och gör musikvideo.

ANNONS
|

Hans Schakonat och Ulf Ahlberg har känt varandra sedan högstadietiden och spelade ihop i ett band redan då.

– Vi var 20 bast, skulle bli rockstjärnor och alla som inte diggade oss var dumma i huvudet, säger Hans med ett skratt.

Sedan dess har Hans blivit lite av en kulturprofil i Falkenberg och har spelat tillsammans med otaliga konstellationer genom åren. Ulf Ahlberg lämnade Falkenberg efter ungdomsåren för att jobba med film och tv-produktion. I dag bor han i Strasbourg, där han jobbar med att filma för Europarådet. Men kontakten har de hållit i alla år och tankarna på en gemensam skiva föddes för ungefär två år sedan och för ett år sedan började de spela in.

ANNONS

– Vi skriver ihop på olika håll. Nu för tiden är det lätt att bara skicka grejer över internet, säger Ulf

När det fått tid och möjlighet har de även kört i hop i Callsee studios i Falkenberg och Hans har även varit nere i Strasbourg och spelat in. Låten som de ska spela in video till i dag föddes en sen kväll i Ulfs källare.

– Det var ett riff som jag hade och Hans började göra om och sen satt vi halva natten och fick i hop hela låten. Det är nog det snabbaste vi gjort, säger Ulf.

Förutom Ulf och Hans består bandet av Claes Jagborn på bas, Peter Wallenäs på trummor och Emma Berg körar.

– Peter körde omkull med cykeln förra veckan och skadade handen så vi fick kalla in gamla polaren Micael Stålbom att sköta trummorna till videon, säger Hans

Nu när Ulf är hemma på semester passar de på att spela in alla videos. En video om dagen i fyra dagar blir det. Andrius Dogelis filmar och producerar och de har dragit i hop ett gäng med gamla kompisar som är med i videon. För dagens musikvideo har de också fått hjälp av Helena Johansson att sätta ihop en dans.

ANNONS

Skivan med tillhörande videos kommer släppas någon gång under hösten.

ANNONS