Hans Hoff (S) blir nya ordförande i Destination Falkenberg.
Hans Hoff (S) blir nya ordförande i Destination Falkenberg. Bild: Fredrik Wirbing

Hans Hoff ny ordförande i Destination Falkenberg

Socialdemokraterna har utsett Hans Hoff, riksdagsledamot sen över 20 år, till ny styrelseordförande för kommunala bolaget Destination Falkenberg.

ANNONS
|

Hans Hoff fick en förfrågan efter att Per Svensson beslutat sig för att lämna uppdraget.

LÄS MER:Per Svensson lämnar som ordförande i Destination Falkenberg

– Jag vill vara med och bidra till att främja Falkenbergs utveckling, säger Hans Hoff, som är bosatt i Slöinge.

Han tycker att Falkenberg redan idag har ett starkt varumärke och är väl medveten om att kommunen hamnade högt upp i den senaste reseguiden över destinationer.

– Vi måste behålla det som vi har uppnått och samtidigt utveckla. Något som har stärkt Falkenberg något oerhört är alla kulturentreprenörer, säger Hans Hoff.

När det gäller att utveckla staden som destination har han lite idéer.

ANNONS

– Vi har väldigt fina golfbanor i kommunen. Sen skulle vi kunna utveckla Falkenberg som båtdestination tillsammans med båtsällskapet. Gästhamnen kanske inte är den allra roligaste och där saknas en restaurang. Å andra sidan är det nära till Skrea strand och innerstaden.

Han tror också mycket på natur och friluftsliv som ett sätt att locka nya besökare.

– Vi har ju ett fantastiskt inland, inte minst Fegen där det finns kanotmöjligheter. När familjer beslutar sig för att lägga två veckor av sin semester i en stad gäller det att kunna erbjuda ett brett utbud.

– Allt från en fantastisk sandstrand under en vecka, för att nästa vecka kunna ägna sig åt kanot och vildmarken. Sen finns det ju möjlighet att åka till Liseberg en dag om man sover i Falkenberg, säger Hans Hoff.

ANNONS