Hann rädda sig och dottern ur brinnande bil


– Tur att man inte var ute på en större väg med högre hastighet, säger Annelie Jarlow som tillsammans med 7-åriga dottern Lilja fick kasta sig ur bilen när den började brinna under färd.

ANNONS
|

Annelie hade skjutsat Lilja till Falkenbergs ishall för träning i fredags kväll. När de var på väg hem till Vessigebro började bilen plötsligt brinna.

– Jag kände att det började lukta bränt väldigt kraftigt och snabbt när vi precis passerade rondellen vid Coop på Kristineslätt. Så kom det in rök i bilen och då förstod jag ganska snabbt att det rörde sig om en brand. Det enda jag tänkte på var att jag måste stanna och få ut min dotter ur bilen. Så jag sa till henne att spänna av bältet och springa ur bilen.

– Så vi sprang från bilen och lågorna inifrån motorhuven kom ganska snabbt. Sedan kom en massa förbipasserande och hjälpte till att släcka elden. Brandkåren var snabbt på plats men då var det redan släckt, berättar Annelie.

ANNONS

Hur gick det med Lilja, blev hon rädd?

– Nej, det gick så himla fort så hon hann nog inte tänka så mycket. Men det var tur i oturen att vi inte körde på en större väg utan kunde stanna så snabbt och att ingen blev skadad.

Bilen totalförstörd

Bilen blev däremot totalförstörd av branden och går inte att rädda.

– Vi har åkeri och kunde bärga hem den ganska snabbt. Jag vill tacka polis, brandkår och alla andra som hjälpte till så snabbt. Man är jättetacksam att det slutade så bra. Detta är ju sånt som man inte tror händer liksom, säger Annelie Jarlow dagen efter den dramatiska bilfärden.

LÄS MER: Bil började brinna under färd

ANNONS