Påskrivet. Hittills har fem företag skrivit kontrakt med Falkenberg köpcentrum AB, varav ett är restaurang Sisi.
Påskrivet. Hittills har fem företag skrivit kontrakt med Falkenberg köpcentrum AB, varav ett är restaurang Sisi.

Handelsplatsens öppning senareläggs

Den tidigare förhoppningen om att handelsplatsen vid Tångarondellen kommer stå klart redan hösten 2018 har skrotas. Nu bedömer Falkenbergs köpcentrum AB att invigningen kan ske först ett halvår senare.

ANNONS
|

Om allt går enligt planerna ska den nya handelsplatsen vid Tångarondellen börja byggas under hösten 2017. Men om bygget står klart att invigas hösten 2018 är Robert Strandberg, representant för Falkenbergs köpcentrum AB, tveksam till.

–Det börjar bli lite orimligt att det kommer stå klart ett år efter byggstart.

Både väder och kyla kan påverka byggstarten. Bolaget räknar med att det kommer att ta ett och ett halvt år att bygga.

– I bästa fall så kan markarbetet påbörjas i höst vilket kan göra att vi har möjligheten att öppna handelsplatsen våren 2019, säger han.

I nuläget har fem företag skrivit kontrakt med Falkenbergs köpcentrum AB, och vilka dessa är vill Robert Strandberg ännu inte avslöja. Tanken är att handelsplatsen ska bestå av åtta till tio företag beroende på hur man delar upp lokalerna på det 10 000 kvadratmeter stora området, och att alla ytor fortfarande inte är täckta är något som också påverkar byggstarten enligt Robert Strandberg.

ANNONS

– Vi gör ju ingen byggstart eller byggupphandling förrän vi har tecknat alla ytor vilket vi ska göra under sommaren. Det finns fortfarande möjlighet för fler aktörer att höra av sig. Vi har goda förhoppningar om att hålla tidsplanen, säger han.

ANNONS