Han tar över den nya baren

I slutet av april plockades skylten till Glenn Sportbar på Storgatan ner och ersattes med en ny, Amadeus Bar. Den nya ägaren är ett välbekant ansikte i Falkenberg.

ANNONS
|

– Det är lite av en barndomsdröm att ha en egen pub, säger Amadeus Nilsson.

Trots att han växte upp i Bollebygd är han ett välkänt ansikte i stan. Här om året utsågs han till årets unga företagare av Företagarna Falkenberg. Redan som 22-åring tog han över Statoilmacken på Halmstadvägen. Nu har han hunnit fylla 27 och driver ytterligare en mack inom den kedja som numera heter Circle K. Eftersom den nya macken ligger i Jönköping har Amadeus Nilsson spenderat större delen av det senaste året i Småland.

– För att skapa lönsamhet krävs det att man är på plats. Dels för att coacha och utbilda personal, dels för att nätverka och lära känna sina gäster, säger Amadeus Nilsson.

ANNONS

Men han längtade hem till Falkenberg. När han satt och scrollade igenom Blocketannonser upptäckte han att Glenn Sportbar på Storgatan låg ute till försäljning.

– Jag har alltid gillat det här stället. Att man kan sitta här i jeans och t-shirt utan att känna sig malplacerad och köpa bra mat till ett schysst pris, säger han.

Han tog över och sista fredagen i april premiäröppnades Amadeus Bar. Det mesta är sig likt från Glenn-tiden, både vad gäller inredning och personal.

Att bröderna Linus och Robin Skagerfält skulle jobba kvar i puben var faktiskt en förutsättning för att Amadeus skulle ta över stället.

– Linus är en grym kock som har mycket idéer. Han har varit lite bakbunden av Glenns koncept, så är det ju när man är franchise. Men nu kommer han att kunna ta ut svängarna mer.

Även skylten på fasaden inte längre beskriver puben som en "sportbar" försäkrar Amadeus att det fortfarande kommer att visas ligafotboll med mera på storbildsskärmarna.

– Men jag vill att även de som inte gillar sport ska känna sig välkomna, säger han.

Vad har du för ambitioner med puben?

– Det är lite som när jag tog över macken för fem år sedan, målet att vi ska bli den trevligaste puben i stan.

ANNONS

Kommer du att jobba här själv?

– Absolut, när det är som mest att göra, det vill säga på helgerna. I veckorna kommer jag jobba på macken i Jönköping och ibland på Halmstadvägen.

Nu har du två bensinmackar och en pub. Ett litet imperium. Vad har du ögonen på härnäst?

– Mitt fokus ligger inte på antalet enheter utan på att varje verksamhet fungerar bra. Men visst har jag en hunger och vill ha fler anställda hela tiden. Det är väldigt roligt att jobba tillsammans med människor och se hur de utvecklas, säger Amadeus Nilsson.

ANNONS