Han har sluppit ifrån livet i husvagn

För en vecka sedan berättade vi om Håkan Högberg som bodde i en husvagn på Gekås camping, bedrövad över att inte få hjälp med bostad. Men läget har förändrats.

ANNONS
|

Vad har hänt sedan dess?

– Jag kom i slutet av förra veckan in på sjukhus för vård eftersom nerverna inte pallade längre. Här är jag kvar, säger Håkan Högberg.

Vad ska hända sen?

– Jag ska iväg till ett behandlingshem i Västra Götaland för att komma i rätta gängor igen. Som det ser ut nu så blir jag nog där i tre månader. Och kommunen har också sagt att dom ska prioritera mitt boende. Som jag förstår det ska dom försöka hitta en lösning.

Husvagnen då?

– Den har jag funderat på att skrota, men det kostar ju lite pengar. Så om det är någon som vill ha en husvagn så är jag beredd att skänka bort den när den är städad.

ANNONS

Så läget är bättre för dig nu?

– Ja, absolut. Reaktionerna jag har fått är att det var rätt att gå ut och berätta.

62-årige Håkan Högberg berättade i Hallands Nyheter den 2 december om hur han den senaste tiden varit hänvisad till ett liv i husvagn, efter en separation där han var tvungen att flytta ut från en tidigare bostad.

Han tyckte sig inte få någon hjälp av kommunen, kände att det var tvärstopp i försöken att få en bostad, vilket fick honom att nästintill ge upp hoppet. Han dras med en funktionsnedsättning – asperger, en form av autism. Enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) ska han därför tillförsäkras goda levnadsvillkor. Vilket knappast var fallet i husvagnen.

Men nu är situationen annorlunda efter vårdens och kommunens initiativ den senaste veckan.

Läs också: "Han vill komma bort från ett liv i husvagn"

ANNONS