Hade sex utan samtycke – döms för våldtäkt

En man i 25-årsåldern döms vid Varbergs tingsrätt till ett år och tio månaders fängelse för våldtäkt. Han ska dessutom betala 100 000 kronor i skadestånd till den utsatta kvinnan.

ANNONS
|

På en adress i centrala Falkenberg tittade mannen och kvinnan, som bara hade haft kontakt via internet tidigare, på film. Innan våldtäkten höll han fast henne och sade åt henne att vara tyst.

Kvinnan befann sig i chocktillstånd och enligt tingsrättens dom står det klart att samlaget genomfördes mot hennes vilja. Kvinnan ska ha berättat om händelsen för personer som senare kallades som vittnen.

Mannen medger i förhör att han har haft samlag med kvinnan, men hävdar att det var frivilligt och förnekar brott. Det finns ingen teknisk bevisning och de hörda vittnena har inte gjort några egna iakttagelser, men lämnat vittnesmål som styrker kvinnans utsago.

ANNONS

Tingsrätten finner kvinnans berättelse trovärdig och dömer mannen till ett år och tio månaders fängelse. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på 100 000 kronor.

Enligt åklagare Eva-Lotta Svahn är domen redan överklagad – två dagar efter tingsrättens beslut.

ANNONS