Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Speciell avtackning. Anita Becker slutar som hemtjänstchef för område norr och fick i dag en lite annorlunda avtackning av medarbetarna - en flygtur.

Högt upp i det blå med avtackad hemtjänstchef

En himmelsk avtackning. Det fick hemtjänstchefen Anita Becker efter att ha blivit kidnappad av sina medarbetare.

Anita Becker, socialförvaltningen, har varit chef för hela hemtjänst norr i många år men ska nu byta arbetsplats. Därför ville personalen visa sin uppskattning.

– Vi spånade fram och tillbaka vad man kunde hitta på och så fick vi den här idén, berättar Irene Svensson.

På fredagseftermiddag när Anita Becker satt på sitt kontor på Solhaga äldreboende, kommer plötsligt ett tjugotal anställda in med budskapet: Nu har du jobbat färdigt, nu ska du följa med oss.

– Jag kände på mig att det var något lurt på gång, för min kollega hittade på arbetsuppgifter till mig som kändes väldigt märkliga och det kändes som att han försökte hålla mig kvar, säger en överraskad Anita Becker.

Huvudpersonen får en mössa på huvudet och sällskapet sätter sig i bilar och kör söderut. I Morup svänger ekipaget vänster och stannar till slut vid Larslanda flygfält. Anita har förstått vad som är på gång.

– Det största problemet blir nog att ta sig upp i flygplanet, i alla fall att lyckas göra det med viss elegans. Men det är tur att jag inte är flygrädd eftersom jag reser väldigt mycket, säger hon.

Anita och två ur personalen ska få åka med, tillsammans med piloten Ingvar Johansson.

– Det är visserligen sol men det är lite disigt så sikten blir kanske inte hundraprocentig, säger han.

Ingvar Johansson berättar att de kommer att flyga över Anitas tidigare hemtjänstområde, det vill säga bland annat Morup, Långås, Glommen och Skogstorp. Efter några korta instruktioner till passagerarna startar han motorn och planet är redo att lyfta.

Ungefär en halvtimme senare landar de, och det är en leende Anita som kliver ur planet.

– Det var fantastiskt vackert, vi svängde förbi mitt hus i Heberg också, och sedan flög vi tillbaka längs med kusten. Tack så mycket allihopa!

Efter flyturen ska personalgruppen ta med Anita till Petters brygga där blir det picknick på stranden.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här