Högg man i bröstet – nu åtalas kvinnan

Vid ett bråk i Vessigebro i somras fick mannen ett djupt knivhugg i bröstet. Nu åtalas en 43-årig kvinna för mordförsök och grov misshandel.

ANNONS
|

Det var den 18 juli som mannen befann sig tillsammans med kvinnan i en lägenhet i Vessigebro. Enligt det åtal som lämnades in till Varbergs tingsrätt under fredagsförmiddagen ska ett bråk ha urartat tillett knivdrama.

Trots en punkterad lunga lyckades mannen ta sig ifrån lägenheten och hem till en vän somlarmade ambulans.

Av förhören i förundersökningen framgår attkvinnan och mannen drack alkohol tillsammans med ytterligare en person under kvällen. Kvällen blev allt stökigare och när mannen kommer tillbaka, efter att ha lämnat sällskapet en kort stund, uppstår handgemäng i hallen. Enligt mannen ska kvinnan då ha huggit honommed vad han uppfattar är en kniv. Exakt vad som orsakat skadan har dock utredningen inte lyckats att slå fast.

ANNONS

Den skadade mannen var först ovillig att medverka i utredningen. Han och kvinnan hade till och från haft någon form av relation. Det dröjde därför en dag innan kvinnan kunde stoppas på en buss och gripas. Kvinnan har mot sitt nekande varit frihetsberövad sedan dess i väntan på rättegången somär planerad att starta den 21 september.

I kvinnans version har mannen vridit om hennes finger varpå hon slår ett glas i huvudet på honom, alltså agerat i självförsvar.

Bara en vecka tidigare hade samma man råka ut för kvinnans vrede. Hon ska då ha slagit ett glas i huvudet på honom och därefter fortsatt att hugga mannen med skärvorna. Nu åtalas den 43-åriga kvinnanför mordförsök och grov misshandel. Enligt åklagarens stämningsansökan är båda gärningarna att betrakta som synnerligen råa och hänsynslösa.

ANNONS