Här tar barnen ton för gammelfarmor och mormor

Nova, 11, får inte hälsa på sin gammelfarmor Inga-Britt på Floragården. Då samlade hon ihop sina kompisar och överraskade de boende med ett sånguppträdande.

ANNONS
|

Vad ska man göra i de här tiderna när det är besökstopp hos dem som bor på äldreboende? Nova Qvarnström och hennes mamma Therese satt hemma vid köksbordet och funderade.

– Vi får ju inte hälsa på gammelfarmor Inga-Britt på Floragården. Då kom vi på att vi kan ju åka dit och sjunga utanför boendet, säger Therese.

Nova och flera av hennes kompisar hade i julas åkt runt och uppträtt med ett Luciatåg. De älskar att sjunga och tjejgänget, nio till elva år gamla, nappade på den nya idén. De hörde av sig till Floragården som bjöd dit dem med öppna famnar.

ANNONS

Under onsdagen ställde de sju tjejerna upp sig på gården och bjöd på ett helt gäng fina låtar.

– Det var bland annat Lasse Berghagen, Djungelboken, musikalen Annie och Idas sommarvisa, säger Therese Qvarnström.

Och vad tyckte publiken?

– Personalen hade tagit ut gamlingarna, bara det gjorde så mycket för dem. Gammelfarmor var så lycklig efteråt. Man märker att en sådan grej kan göra mycket för dem, säger Therese.

Efter uppträdandet på Floragården styrde de mickarna och högtalaren till Tallgläntan där någon av tjejernas mormor bor. Även de fick njuta av tjejernas skönsång.

– De satt på sina balkonger och hörde nog inte så mycket, men de verkade glada i alla fall. Vi fick applåder. Och tjejerna älskar att sjunga. De skulle varit med i Kålles teater i sommar. Men den är ju inställd så de har varit lite ledsna över det, säger Therese Qvarnström.

ANNONS