också med anor. Vid årsskiftet flyttar Hallands Nyheter och Falkenbergsposten från anrika tidningslokaler på Storgatan till före detta Nybyhemmet.
också med anor. Vid årsskiftet flyttar Hallands Nyheter och Falkenbergsposten från anrika tidningslokaler på Storgatan till före detta Nybyhemmet.

Här ska HN och FP snart flytta in

Hallands Nyheter och Falkenbergsposten lämnar välkända byggnader och en inrotad adress för ett annat hus med anor i Falkenberg.

ANNONS
|

Från och med den 1 januari nästa år kommer Hallands Nyheters och Falkenbergspostens personal att ha sina arbetsplatser i den del av Nybyhemmet som i dag rymmer tolkcentralen. Här ska det finnas plats för redaktionell personal och annonssäljare.

–En bra lösning, lokalen ligger nära stan och nära kommunikationer. Lokalerna är i gott skick och det är en bra arbetsmiljö för dem som ska jobba där, säger Malin Henrikson, chefredaktör för båda tidningarna.

Kommer läsarna att märka någon förändring?

– Nej, det har jag svårt att tänka mig. Vi kommer att behålla bevakningen av Falkenberg och ett tiotal redaktionella medarbetare kommer att finnas på plats. Dessutom kommer vi fortfarande att ha flera destinerade falkenbergssäljare. Det är en stor skillnad om man jämför med till exempel Radio Halland och SVT som inte har någon personal stationerad här. Vi kommer att vara fortsatt starka i Falkenberg.

ANNONS

ABF som äger Nybyhemmet sedan i våras blir ny hyresvärd för de båda tidningarna.

– Det känns jättebra i dag. HN är en stark lokal tidning som vi är angelägna om. Ni har alltid visat ett intresse för vår verksamhet, både på nyhetsplats och på kultursidorna.

Christina Kihlström, ordförande för journalistklubben, känner lättnad över att lokalfrågan är löst.

–Det är fina lokaler med bra läge. Det är synd att inte alla får plats. Det kommer att ske en viss bemanningsflytt till Varberg.

ANNONS