Här levereras maten hem till vinprovarna

Munskänkarna i Falkenberg har hittat en kreativ lösning i coronapandemin. Matpaket beställs av lokala krögare, vinet inhandlas på bolaget och sedan provas drycken i hemmamiljö i mindre sällskap.

ANNONS
|

Vanligtvis har Munskänkarna i Falkenberg en träff i månaden där medlemmarna samlas för att prova bättre viner tillsammans med god mat. De träffarna lockar alltid över 50 personer. Därför ställdes aprils vinprovning in.

Men nu har Munskänkarna, med nästan 300 medlemmar, hittat en lösning. I samarbete med krögare i stan, den här gången Gustaf Bratt, körs en tvårätters middag hem till de som anmält sig. Sedan tidigare har medlemmarna fått en lista på passande viner som inhandlats på bolaget.

Fredrik Carlsson är sektionsordförande och håller i trådarna. Han hämtade upp ett helt gäng matpaket på Bratt på fredagseftermiddagen för hemkörning.

ANNONS

– Det tog ett dygn så var 60-70 platser fullbokade. Det sa bara pang. Vi vill ju göra något för våra medlemmar men även för våra samarbetspartners. Krögarna har det tufft i dessa tider, säger han.

Medlemmarna sitter hemma, kanske med sin käresta, med kompisar eller med andra medlemmar och sätter som vanligt betyg på drycken.

– Vår tanke är att vi på en sluten Facebook-grupp delger våra tankar. Vi gillar ju att tycka och tänka om vinerna. Sedan ska vi sammanställa det, säger Fredrik Carlsson.

Per Eriksson, ägare till Gustaf Bratt, var på fredagen med och levererade de två rätterna till utkörningen men även till dem som hämtade maten på plats.

– Man är överväldigad. Man ser verkligen att behovet finns. Många av dem befinner sig i målgruppen som inte vågar gå ut. Men även för oss ger det ett ekonomiskt tillskott, även om det varit ännu bättre om de var här på plats, säger han.

Han börjar se en viss uppgång igen efter två dystra månader.

– Mars och april var ångestfyllt med så lite gäster. Nu känner vi en viss lättnad. Folk känner sig trygga här, vi har en stor lokal och vi har dragit isär borden. Nu känner vi lite mer glädje och skratt igen, säger han.

ANNONS

För den nyfikne, här kommer menyn som fanns i matpaketen: Smör- och citrusinkokt sparris med hollandaise och vattenkrasse. Lammracks med ramslöksolja, potatispuré, bakade rödbetor, hasselnötter och rosmarinsky.

ANNONS