Här gör de bilinbrott på Gekås parkering

Bilinbrotten på olika större parkeringsplatser har blivit allt mer frekventa. I torsdags kväll fångades ett inbrott på Gekås parkering.

ANNONS
|

Vid 17-tiden i torsdags höll en person på att städa inne på varuhuset. Då fick han syn på två misstänkta personer som rörde sig vid en bil på parkeringsplatsen.

– Han tittar ut genom ett fönster och börjar filma de här personerna. Då smäller en ruta mitt framför näsan på honom. Den andra personer håller koll och de jobbar snabbt, säger Gekås säkerhetschef Boris Carlsson.

Man kan se på filmen hur mannen krossar ett fönster till baksätet, lutar sig snabbt in och greppar något. Därefter ansluter den andra mannen och de sätter sig i en bil som står parkerad intill den bil de just gjort inbrott i. Själva inbrottet är över på 15 sekunder.

ANNONS

– I det här fallet var det Ipads som de tog, säger Boris Carlsson.

– Jag vill än en gång uppmana folk att inte lämna något synligt i sina bilar när man lämnat dem.

Det är ett tyskregistrerat fordon som de båda männen lämnar området i. Enligt Boris Carlsson på Gekås finns goda förhoppningar om att hitta gärningsmännen.

– Vi har tittat igenom vår kameraövervakning och kan se att de här personerna och bilen rört sig i parkeringshuset vid flera tillfällen. Vi har bra signalement på dem, säger han.

Brottet är anmält till polisen.

ANNONS