Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Här finns sommarjobben i Falkenberg

Arbetsmarknaden ser ljus ut i Falkenberg – och sommaren är inget undantag. Företagen behöver mycket arbetskraft och det finns fortfarande gott om jobb att söka.

Företagen behöver mycket arbetskraft och det finns fortfarande gott om jobb att söka. Enligt Jens Sandahl, analytiker på Arbetsförmedlingen, ser jobbchanserna goda ut i Falkenberg: 
– Det ser väldigt bra ut. Falkenberg och hela Halland, är ju en del av landet där det finns mycket sommarjobb. 
Han säger att utbudet av jobb ser ut ungefär som det brukar. Det finns många platser inom vården, men även på butiker och campingar. Andra som söker sommarjobbare är SCA, Carlsberg och Gekås i Ullared. 
– Vi söker ungefär 500 personer till bland annat varuhus, camping och restaurang. De flesta arbeten kräver ingen speciell bakgrund eller erfarenhet, det viktigaste är att man är serviceinriktad, berättar Inger Karlsson, personalchef på Gekås.  
Carlsberg beräknar att anställa 40-50 personer till sommaren. 
– Vi tar emot ansökningar just nu och håller på med intervjuer löpande. Jobben är inom produktion och lager. Vi har en del återkommande sommarjobbare vilket är jätteroligt, säger Susanne Balder, HR–chef för Carlsberg. 

SCA ska anställa 75-80 sommarjobbare i år, och rekryteringen har dragit igång.
– Vi behöver femtio personer till produktionen och resten till logistik och annat, säger fabrikschef Mattias Johansson på SCA.
Ica Kvantum i Falkenberg räknar med att ta in 40-45 sommarjobbare. 
– I dagsläget vet jag inte hur många av dem som jobbat tidigare år som vi tar in. Vi ska sätta oss ner med det nu, säger butikschefen Fredrik Lindahl. 
Butiken behöver personal till alla avdelningar och det går fortfarande att söka.  
– Det är bara att skicka in, säger han. 
För att få vara inne i butiken behöver man vara 18 år, men för jordgubbsförsäljningen utanför räcker det att vara 16 år. 
Till Vallarna kommer hela 60-70 personer att anställas. Friluftsteatern och restaurangen söker bland annat nattvakter, popcornansvariga och diskare. Ansökningarna ska in senast den 15 mars. 

Inom vården finns det gott om jobb hos både kommunen och de privata vårdgivarna. 
– Inom vård- och omsorg brukar det vara huggsexa om personalen, säger Jens Sandahl. 
Han menar att det generellt är en het arbetsmarknad och att problemet snarare är att företagen kan ha svårt att hitta personal.
– Det gäller allt från undersköterskor till att hitta folk med längre utbildning och erfarenhet, säger han.
Anita Bäcker, enhetschef inom hemtjänsten, håller med om personalbristen i vården.
– Det är hög konkurrens om ungdomarna på arbetsmarknaden. I Falkenbergs kommun söker vi ett femtiotal hemtjänstmedarbetare över sommaren, och det vi erbjuder är ett fantastiskt jobb där arbetet gör en stor förändring för den enskilde, berättar Anita.
Kraven för att arbeta inom hemtjänst är att ha körkort och vara social. Delegeringsutbildning för medicin och träning ges i samband med att arbetet drar igång.   

Hansagårds camping har kommit igång med rekryteringen men har några tjänster kvar som går att söka, som servicepersonal, receptionist/butikbiträde och kockar.
– Sista mars vill vi ha in ansökningar senast, säger Micke Mattsson, som är med och driver campingen. 
Netto har ett mindre behov av personal, men meddelar att sökande gärna får gå till butiken och prata med butikschefen personligen. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här