Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här finns de tomma lokalerna

Merparten av centrums tomma butikslokaler ligger i de två galleriorna, Kronan och Gallerian vid Stortorget.

I dag finns ett tiotal outhyrda butikslokaler i centrala Falkenberg. Fyra av dem ligger i Gallerian, som invigdes våren 2007. ”Gallerian kommer att stärka vårt centrum”, förut­spådde kommunrådet Mari-Louise Wernersson.

Så blev det knappast. Flera butiker har gått i konkurs eller lagts ned, och fastighetsägaren, det danska bolaget Norcap A/S, har inte kunnat hitta nya hyresgäster.

Det torde bero på hyresnivån – två av de konkursade butikerna betalade 1 550 respektive 1 800 kronor per kvadratmeter och år i hyra. Det kan jämföras med Fynda-huset, där hyrorna ligger under 400 kronor per kvadratmeter och år.

I affärshuset Kronan finns också flera tomma butikslokaler. Sommaren 2009 fanns där tolv affärsrörelser, i dag finns det sju. Två hyresgäster har flyttat ut, sedan Ekängengruppen, som köpte fastigheten hösten 2008, velat höja hyrorna kraftigt.

”Vi vill utveckla fastigheten och öka attraktionskraften. Där finns oerhörda utvecklingsmöjligheter”, sade Håkan Johansson till HN i mars 2009. Sedan dess har rykten gått om bland annat Clas Ohlson och H & M men inte mycket har hänt.

Flera av de tomma lokalerna finns i svåra affärslägen, där många har misslyckats genom åren: Brogatan, Köpmansgatan och Rörbecksplatsen. Udda i sammanhanget är lokalen i Spiran-huset, där Expert tidigare låg.

– Inget är bestämt, men vi vill så fort som möjligt få in någon. En handfull företag och privatpersoner har hört av sig, berättar delägaren Henrik Martinsson och talar om en sko- eller klädbutik.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här