Hämnd låg bakom misshandel på bygdegårdsfest

Mannen trakasserade deras släkting sexuellt. Han tafsade och tvingade ut flickan i skogen. Då beslutade sig männen för att ge igen. Nu döms tre unga män för olika brott.

ANNONS
|

En festlig tillställning i Okome en lördagskväll i mars slutade med tårar och blåtiror. En 19-åring hade gett sig på en tonårstjej på festen som hölls i bygdegården. Han hade tafsat på henne och drog vid två tillfällen flickan ut ur lokalen och in i ett närliggande skogsparti.

Flickan gjorde motstånd och lyckades till slut bända bort hans fingrar från sin arm och sprang därefter tillbaka till sina kompisar och tryggheten inne i bygdegården. När han drog ut henne en andra gång hade en av flickans vänner följt efter dem. Flickan har i polisför berättat att hon kände sig rädd och äcklad av händelserna på festen.

ANNONS

När flickans två släktingar fick veta vad som hänt konfronterade de 19-åringen. Det hela slutade med att mannen fick motta flera knytnävslag. Släktingarna döms till ungdomstjänst för misshandeln och ska betala ett skadeståndsbelopp på 5 000 kronor till 19-åringen.

Han i sin tur döms för sexuellt ofredande och olaga tvång till dagsböter på 10 500 kronor. Mannen ska också betala ett skadestånd på 7 000 kronor till flickan.

ANNONS