Landvetter Flygplats flygplan . Bild Stefan Berg
Landvetter Flygplats flygplan . Bild Stefan Berg Bild: Stefan Berg

Gymnasieelever väljer att genomföra resa till Spanien trots coronaviruset

Trots coronavirusets utbredning i världen åker elever på Falkenbergs gymnasieskola till Sevilla i Spanien. Rektorn försvarar resan med att man följer de rekommendationer som finns.

ANNONS
|

Det är fem elever elever från fordonsprogrammet som på onsdagen flyger från Kastrup till Malaga i Spanien för att sedan åka buss till Sevilla.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Elever och föräldrar har kunnat bestämma själva och det är ingen som valt att stanna hemma på grund av viruset, säger Rose-Marie Svärd Aarnes, rektor på Fordons- och transportprogrammet.

Falkenbergs gymnasieskola har sedan tidigare ställt in flera resor på grund av coronaviruset. Bland har resor till Kina, Frankrike och Italien stoppats

– Det är ett lite annat läge i de länderna. I norra Italien kan man knappt sätta sin fot nu. Men som det är nu så avråder Utrikesdepartementet inte från att åka till Sevilla, säger Rose-Marie Svärd Aarnes

ANNONS

Enligt rektorn var det aldrig aktuellt att ta ett annat beslut så länge som Folkhälsomyndigheten och UD:s rekommendationer inte ändrades. Gymnasiechefen Ulf Olsson håller med.

– Jag tror inte att området de ska åka till är värre drabbat än här hemma. Vi har gjort den här bedömningen och eleverna har själva valt om de vill åka eller inte, säger Ulf Olsson.

LÄS MER:Coronaviruset stoppar gymnasiets Kinaresa

ANNONS