Guldsmedsägare fick stipendium på 75  000 kronor

Alexandra Ahlstedt, som driver Ernst Forsells guldsmedsbutik, fick under måndagen motta ett entreprenörstipendium på 75 000 kronor.

ANNONS
|

–Jag har sedan 2013 utvecklat e-handeln genom att bredda sortimentet och kommunikationen. Vi är i allra högsta grad en fysisk butik, men med e-handeln har vi möjlighet att nå hela Sverige.

Vad ska du göra med pengarna?

–Jag ska läsa strategisk marknadsförning på IHM Buisness School i Göteborg. Utbildningen handlar om att utveckla en affärsmässig marknadsstrategi som skapar kundvärde på sikt.

Alexandra Ahlstedt tog över guldsmedsbutiken efter sin pappa under 2015. Men hon tar ingen paus från sitt arbete utan kommer att fortsätta att driva butiken samtidigt som hon studerar.

–Utbildningen är under en termin, och är anpassad för att man ska kunna arbeta samtidigt. Jag kommer lägga en dag i veckan på studier och så blir det hemmastudier upptill.

ANNONS

Under måndagen delade stiftelsen familjen Knut och Ragnvi Jacobsson ut stipendier till totalt tre företagare och lika många forskare som "har viljan att bryta mark." Storleken på stipendierna varierade mellan 50 000 kronor till 500 000 kronor.

Tisdag den 13 september rånades Ernst Forssells guldsmedsbutik. Läs mer här:

Yxa användes vid guldkuppen

ANNONS