FULLT UPP. Martin Nordhs driver SmoKing Aces Bbq Event där han åker hem till kunder och grillar.
FULLT UPP. Martin Nordhs driver SmoKing Aces Bbq Event där han åker hem till kunder och grillar.

Grillmästaren Martin Nordh vill öppna eget i Falkenberg

Martin Nordhs liv efter segern i Grillmästarna har varit hektiskt. Han har sagt upp sig från jobbet och drömmer om en egen restaurang.

ANNONS
|

I onsdags avgjordes årets säsong av TV4-programmet Grillmästarna och precis som förra året var en hallänning i final. Varbergaren Ben Game slutade tvåa och förra årets vinnare, Martin Nordh från Falkenberg, var en av domarna. Han kan fortfarande titulera sig som bästa grillaren i Halland.

– Haha. Ja det känns bra att fortfarande vara nummer ett. Det hade det självklart varit kul om en till från västkusten vann men Jessica Ortman var bättre helt enkelt, säger Martin Nordh.

Han berättar att kalendern sedan vinsten förra året har varit väldigt uppbokad men att det också fått konsekvenser. Martin Nordh hade fram tills i sommar ett jobb på SCA.

ANNONS

– Det gick verkligen från noll till hundra på en gång. I dag får jag ännu mer förfrågningar och jag fick faktiskt säga upp mig från jobbet på SCA eftersom jag inte fick ledig.

Anledningen till att Martin Nordh behövde vara ledig var att han under sommaren sköter grillen på Vallarnas restaurang i Falkenberg.

– Vi har serverat över 5000 gäster och det har varit riktigt roligt. Nu försöker jag bara hålla på så länge det går med företaget där jag åker hem till folk och grillar. Sedan vad som händer i vinter får vi se.

Martin Nordh drömmer om att öppna en egen restaurang där maten ska stå i centrum. Men om han ska öppna i Falkenberg måste han hitta ett sätt att locka gäster under hela året.

– Det hade varit kul att öppna i Falkenberg. Tyvärr brukar det vara tufft under vintertid men förhoppningsvis kan jag ändra på det genom att servera överjävlig mat.

Martin Nordh berättar att han gärna skulle göra comeback i Grillmästarna om en vinnarsäsong skulle bli aktuell i framtiden. Då hoppas han att fler av deltagarna är kvinnor.

ANNONS

– Det är fruktansvärt kul att Jessica vann i år. Det är väldigt bra för grillsverige som har varit ganska mansdominerat. Jag hoppas att det blir ändring på det och det är fler som vågar ta steget.

ANNONS