Glommen växer så det knakar

Nu är det klart för byggstart för den sista stora etappen av bostäder i Glommen. 89 nya bostäder i olika former ska växa fram väster om Stranningevägen.

ANNONS
|

Skolan byggs ut och den nya idrottshallen ska vara klar i början av nästa år. Mitt emot den nya idrottshallen ligger området som Borohus i samarbete med Mjöbäcks Villan AB och Västkuststugan ska bebygga. Det ska bli bostadsrätter i olika former och enstaka villor.

Egen trädgård

Den första etappen som ligger närmast Stranningevägen (väg 735) kommer att bestå av 39 lägenheter i två plan. Varje bostad får egen trädgård.

Förra vintern anlades vägar och ledningar. Husen byggs i Mjöbäck och de första längorna kommer till Glommen under våren. Beräknad inflyttning blir om ett år.

Anna Nergården har hand om försäljningen. Hon har redan märkt att det finns intresse för de nya bostäderna.

ANNONS

– Det är rätt många som har ringt och frågat hur det ska bli. Det är förstås boende i Glommen, men även personer i Jönköping och Göteborg som vill komma närmare havet, säger Anna Nergården..

Idrottshall och utbyggd skola

I etapp två ska det byggas tio parhus i ett och ett halvt plan, samt tre lägenhetshus med fem bostäder i varje samt 15 villor. Byggstarten är planerad till andra halvan av 2021och skall troligtvis vara klar slutet av 2022.

På den östliga sidan av Stranningevägen pågår bygget av den nya idrottshallen som ska vara i mitten av mars. Där ska Långavekaskolans elever ha idrottslektioner och föreningslivet ska ha tillgång till hallen på kvällstid och helger. Det blir en hall med en fullstor plan, fyra omklädningsrum och läktare för publik. Beräknad kostnad för hallen är 27 miljoner.

Långavekaskolan byggs ut med fyra klassrum för att bli en F-6-skola. Bygget ska vara klart i slutet av februari. Kostnaden för tillbyggnaden och andra förbättringar på skolan är beräknad till 29 miljoner.

Glommen växer

Glommen har vuxit de senaste åren. Mellan 2010 och 2019 ökade invånarantalet i Glommens tätort med 112 personer. År 2010 bodde 998 invånare i Glommen, år 2019 var 1110 personer bosatta i samhället. Den största åldersgruppen år 2010 var 20-64 år. 504 glommabor ingick i den. 290 personer var 65 plus. I slutet av förra året hade antalet 65 plus ökat till 409, medan gruppen 20-64 minskade något till 490 personer. I åldersgruppen 0-19 år var skillnaden inte särskilt stor. År 2010 ingick 204 personer i den gruppen och 2019, 211 personer.

ANNONS

LÄS MER HÄR: Bostadsrätter är grejen i Glommen

LÄS MER HÄR: Glommen fortsätter att växa

LÄS MER HÄR: Fyrtio bostäder planeras i Vessigebro

ANNONS