Glenn Johansson är Årets Falkenbergare 2020

Glenn Johansson, vd på Glesys, satt i ett videomöte och jobbade när han fick beskedet om att han utsetts till Årets Falkenbergare 2020.
– Jag är överväldigad och oerhört tacksam, säger han.

ANNONS
|

Årets Falkenbergare Glenn Johansson är född och uppväxt på Hjortsberg i Falkenberg och för honom kändes det lite extra att få ett pris på hemmaplan.

– Jag känner att det här priset är något av det finaste som man kan få. Det är ingen utmärkelse som jag har jobbat för att få, utan det är mer en utmärkelse som kommer av att man har gjort någonting bra.

– Det är hedrande på alla sätt och svårt att ta in. Min fru fick banka in i mig att jag skulle ta åt mig och inte förklara bort priset säger han.

ANNONS

Är du en person som har svårt att ta beröm?

– Ja, i alla fall när den kommer plötsligt och oväntat. Men det är väl så för de flesta personer att det är svårt att ta in något som kommer oförberett. Jag har nog inte jättelätt att ta åt mig av beröm, men nu får jag lite träning.

Glenn Johansson har under åren byggt upp Glesys som är ett helt nytt datacenter. Det är en bransch som sticker ut i Falkenberg som inte har så många företag inom det området.

– En av de stora utmaningarna har varit att få ett datacenter att funka i Falkenberg. Det har funnits många krafter och viljor att vi ska ta oss till storstäderna, inte minst till Stockholm och att vi ska utgå därifrån och att möjligheten att lyckas där skulle vara större än här.

– Men det har nästan blivit en grej istället att vi ska ha vårt huvudkontor i Falkenberg. Vi ska dra fördelar av det som finns i Falkenberg och göra något bra av det.

Glenn Johansson säger samtidigt att Glesys verkar på en global marknad och kan inte stanna enbart i Falkenberg.

– Vi har funnits i Stockholm sedan 2013 och har kontor i Malmö och Finland. Tanken är att Glesys ska växa långt utanför Falkenbergs gränser och har redan gjort det på många sätt.

ANNONS

– Men Glesys huvudkontor ska ligga i Falkenberg och den envisheten har kanske lyst igenom ibland.

Även privat är det fullt upp för Glenn Johansson och hans fru Maria som är småbarnsföräldrar till Agnes, 3 år, och Enja, 11 månader. De bor i en nybyggd villa på Skrea strand.

– Det är svårt att hinna med allt, vi är mitt i livet och det är ingen idé att dra i handbromsen.

Inom Glesys är det 60 anställda och omsättningen är på väg upp mot 180 miljoner.

– Företaget växer rejält och vi gasar tills vi träffar bergsväggen. Vi har ett datacenter som vi ska fylla med servrar och vi ska återvinna värmen. Vi kan bli tre gånger större i våra nybyggda lokaler i Falkenberg. Tiden framöver blir att prata om vårt nya datacenter och att få in nya kunder och utveckla våra tjänster.

Hur ska du fira utmärkelsen Årets Falkenbergare?

– Vi ska äta skaldjur ikväll och skåla i lite champagne. Sen blir det back to basic och ha trevligt med familjen i helgen och på det igen på jobbet på måndag, säger Glenn Johansson, som även fick ta emot en check på 10 000 kronor.

ANNONS

– Prispengarna kommer jag att skänka och jag återkommer till vilka som ska få ta emot dem.

Årets Falkenbergare 2020: Glenn Johansson, vd för IT-företaget Glesys som har byggt upp ett datacenter i Falkenberg:

Juryns motivering:

”Årets pristagare är en visionär som brinner för Falkenberg och som gärna går en extra mil för att nå sina mål.

Genom att låta företaget växa hållbart förser han oss med både hjärta och värme när världen kopplas in i det moderna datacentret. Glenn Johansson är entreprenören som med envishet, innovation och entusiasm investerat i Falkenberg både när det gäller GleSYS och genom att stötta och hjälpa nya spännande företagare.

Pristagaren är en stolt ambassadör som verkligen vill Falkenbergs bästa.”

Totalt fanns det 48 nomineringar med totalt 37 olika namn att ta ställning till för juryn bestående av Näringslivet Falkenbergs styrelseledamöter Christian Dahlqvist, Karin Berntson och Magnus Wernersson.

Årets falkenbergare genom åren:

Tidigare pristagare är Lars-Eric Nilsson (2013), Jill Wegerup (2014), Kålle Gunnarsson (2015), Lisa Lemke (2016), Boris Lennerhov (2017), Karin Torstensson (2018), Annika Korenado Andersson (2019).

ANNONS