Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bild: Malin Strandberg/Arkiv

Gick till attack mot pojke på Skrea strand - åtalas

En 18-åring står åtalad för en grov misshandel på Skrea strand förra året. Han ska ha slagit en pojke med ett metallrör samtidigt som han tryckte ner tonåringens huvud under vattenytan.

En varm och solig dag i maj förra året hade ett kompisgäng träffats för att bada på Skrea strand. De höll till längst ut på bryggan nedanför Strandbaden - när runt tio personer kom gåendes mot dem. Några av dem var beväpnade med basebollträ och metallrör.

Pojken som, enligt åtalet, blev misshandlad har berättat i polisförhör att han försökte fly från gänget genom att ge sig ut i vattnet. Men han hade fel. De följde efter och fick tag i honom. "De slog mig med allt de hade." Pojken har berättat att han var rädd och trodde han skulle dö. Han fick skador på en arm, sidan av kroppen, bröstet och halsen. 

Andra badgäster hade sett misshandeln och larmat polisen.

Pojkens räddning blev att hans vänner skrek att polisen var på väg. Då släppte de misstänkta gärningsmännen pojken och sprang från stranden. Han får sedan hjälp av två kompisar att ta sig upp ur vattnet.

Flera personer har i förhör berättat att det förekommit tjafs mellan offrets bror och den tilltalade tonåringen några dagar tidigare. Bråket verkar ligga till grund till händelsen kvällen den 11 maj 2016. 

Tonåringen som pekas ut som den person som varit drivande i misshandeln har i förhör erkänt att han slagit till pojken och tryckt ner honom under vattnet i några sekunder. Dock så ska han ha varit ensam när detta inträffade och nekar till brott.
Han står även åtalad för ett annat misshandelsärende tillsammans med två andra pojkar. Offret ska ha fått motta knytnävsslag mot ansiktet och kroppen så att han föll till marken. Samtliga av de tre tilltalade pojkarna nekar till brott. I september förra året ska 18-åringen ha försökt att skada ytterligare en pojke. Denna gång ska han ha försökt att slå sitt offer med ett metallrör vid Falkenbergs gymnasieskola. 

18-åringen är även misstänkt för att ha ljugit när han kallades in som vittne till en rättegång i Halmstad. Han ska då ha gett felaktiga uppgifter som var betydande i ett åtal om en grov misshandel - nu åtalas han för mened samt fyra fall av ringa narkotikabrott.

Totalt åtalas han för åtta olika brott i Varbergs tingsrätt. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här