Gekås i extramöten för att hantera nya restriktioner

Ledningen för varuhuset Gekås håller extrainsatta möten under lördagen och söndagen för att hantera de nya riktlinjer som kommit från Folkhälsomyndigheten om serveringar i köpcentrum och gallerior.

ANNONS
|

Sent på fredagseftermiddagen kom ett nytt dramatiskt besked för den svenska besöksnäringen: från och med måndag får sällskap inte äta tillsammans på serveringar som ligger inne i köpcentrum och gallerior, utan varje person får bara sitta en och en.

Beskedet får stora konsekvenser bland annat för varuhuset Gekås i Ullared, som har fyra restauranger inne i köpcentret med totalt mellan 1500-1800 sittplatser (i tider utan pandemi).

– Det är som det har varit på sistone, att de nya restriktionerna kommer på fredagseftermiddagar och ska vara genomförda på måndag. Därför håller vi möten under helgen om hur vi ska hantera det här, säger Gekås vd Patrik Levin.

ANNONS

Begränsningarna innebär ett tufft slag ekonomiskt för Gekås, och innebär stora praktiska begränsningar för besökarna.

– Man åker ju oftast inte till Gekås ensam och shoppar, men nu får man inte sitta tillsammans och äta. Det blir en besvärlig situation, konstaterar Levin.

Samtidigt vill han inte stämma in i den proteststorm mot restriktionerna som kommit bland annat från branschorganisationen Visita.

– Nej, jag nöjer mig med att konstatera att detta är vad vi har att förhålla oss till. Nu får vi göra vad vi kan för att efterleva restriktionerna. Vi får titta på varje restaurang för sig och fundera på hur vi kan göra. Kanske kan vi öppna enskilda nya ingångar till restaurangerna, i så fall skulle de ju inte omfattas av reglerna, säger Levin.

Närmare besked om exakt hur Gekås ska hantera den förändrade situationen kommer han inte kunna ge förrän efter helgens möten.

Kan det bli tal om att omfördela personal?

– Visst, detta kan leda till att vi får färre arbetsuppgifter i restaurangerna, men i så fall har vi andra arbetsuppgifter som personalen kan få i stället, säger Levin.

ANNONS