Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Gekås ägare bäst i Västsverige

Thomas Karlsson och Torbjörn Bäck, som äger Gekås i Ullared, har utsetts till Västsveriges främsta entreprenörer.

Det är EY, ett företag som är verksamt inom bland annat revision, redovisning och affärsrådgivning, som delar ut utmärkelsen EY Entrepreneur of the year. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 60 länder.

I torsdags utsågs Gekås ägare Thomas Karlsson och Torbjörn Bäck till Västsvenska vinnare. Nu är de klara för Sverigefinalen i Stockholm i februari. De som vinner den finalen får representera Sverige i den stora världsfinalen i Monte Carlo i juni.

– Hunddagis, frisör, sportbar, hotell och stugby samt en helt egen TV-serie. Thomas och Torbjörn har lyckats förvandla det lokala varuhuset till en shoppingupplevelse utöver det vanliga och gjort Gekås till Sveriges största utflyktsmål. Deras uppfinningsrikedom tycks oändlig och jag är säker på att de kommer att utveckla företaget i fortsatt hög takt framöver, säger Sharam Rahi, juryledamot, i ett pressmeddelande.

Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen att delas ut 1995.

Läs också: Vägen till framgång för Gekås

Juryns motivering:

”Årets vinnare har genom stor beslutsamhetskraft och med ett ständigt hjärta för närområdet skapat ett fenomen utan motstycke. Genom ständig utveckling och ett kärleksfullt och genuint entreprenörskap har man skapat ett varumärke som är känt över hela Sverige, i kombination med oslagbar ekonomisk tillväxt och resultat. Genom att alltid fokusera på lösningar och att omge sig med rätt medarbetare har man skapat en egen marknadsplats utan dess like. Årets vinnare av EY Entrepreneur of the Year region Västra lever utifrån parollen: det är bättre att bli 1% bättre på 100 saker än 100% bättre på en sak.”

Läs också: Storslagna planer: Göran Karlsson och idén om billiga varor

Läs också: Här är Gekåsfilmen som har visats en miljon gånger

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här