Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/25

Gabriel och Angelina fick varandra under hemlig vigsel vid Ugglarps kvarn

Till tonerna av psalm 200 fick Gabriel Nilsson och Angelina Jansson varandra vid Ugglarps kvarn i Falkenberg. Susedalens församling höll under midsommaraftonen två hemliga drop in vigslar.

Mellan karga klipphällar och betesmarker vid Ugglarps kvarn firas kärleken denna midsommarafton. Susedalens församling bjuder på drop in-bröllop där två blivande äkta par ska vigas i midsommarsolens ljumma vindar.

– Enkelt, högtidligt och vackert. Vi har havet som altare och himlen som valv, säger Yildis Gunnarsson, präst i Susedalen församling, och tackar herren för det fina vädret.

Idén om drop in-bröllop på midsommar kommer från Yildis Gunnarsson själv. Som präst är hon lite av en expert på bröllop och har sett hur firandena växt sig större och dyrare under åren.

På en av församlingens, enligt henne, vackraste platser ville Yildis erbjuda ett alternativ.

– Det har blivit en så stor kommers runt bröllop idag. Alla får så klart göra på sitt sätt men jag tror att många vill ha något lite enklare med sin närmsta släkt och vänner.

Den hemliga vigsel vid Ugglarps kvarn

Första paret som gifter sig idag är Angelina Jansson och Gabriel Nilsson. De möttes i tonåren på Murtans trafikskola i Falkenberg och har idag både körkort och två barn.

Till ljudet av vågornas skvalp mot klipporna, vindens sus genom strandlandskapets flora och plumset från stenar sonen Kevin slänger i vattnet kysser de varandra för första gången som man och hustru.

På gästlistan står endast Angelinas mamma, Gabriels lillebror med sambo och parets två barn Kevin och Naomi. Förutom de få gäster som närvarar på bröllopet vet inga av parets kompisar, eller ens resten av familjen, om att de gifter sig idag.

– Vi ville inte ha något stort kalas men har alltid velat gifta oss, vi visste bara inte hur. När vi såg annonsen för detta lät det perfekt, säger Gabriel Nilsson.

– Det viktiga var inte att det skulle vara hemligt utan det var just drop in som lät som ett kul koncept. Det är roligt att detta alternativet kom just på midsommarafton också, säger Angelina Jansson.

Har ni planerat något speciellt när ni ska berätta för dina föräldrar?

– Nej vi vet inte riktigt, allt detta hände så fort. Vi får nog hålla på den ett tag. Kanske får de sig en överraskning när de läser det i tidningen, säger Gabriel Nilsson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här