Gårdsbutiken dubblar äggförsäljningen till påsk

Påsk innebär för många både äggmålning och ägg till maten. Gårdsbutiken i Ullarp fördubblar sin försäljning under påsk.
– Man vet vad man får här - de bästa äggen, säger stamkunden Sten Lundgren.

ANNONS
LocationUgglarp||

Tusentals höns hoppar upp och ner mellan olika våningar i det stora, grå hönshuset i Ullarp. Hönsen har till och med en egen veranda. Varje morgon klockan sju är äggen färdigvärpta och redo att säljas i gårdsbutiken några meter bort.

– Här går mycket ägg! Till påsk dubblar vi försäljningen och i år har vi även tagit in ägg från andra gårdar för att möta efterfrågan. Alla ska bli nöjda och ingen ska bli utan, säger Charlotte Pedersen, ägare av Ullarps gård.

Tillsammans med sin sambo Per-Anders Henriksson och deras två söner Johan och Erik driver hon gården och gårdsbutiken i Ullarp. Alla fyra jobbar heltid på gården som bland annat säljer egenodlade grönsaker, rotfrukter, honung och hantverk som lammskinn och fågelholkar.

ANNONS

Inför den stundande påsken finns en tydlig prioritet i form av bruna ägg från gårdens 3000 hönor.

I packrummet packas alla ägg varje morgon.
I packrummet packas alla ägg varje morgon. Bild: Wilma Granström

I dag är det många matvarubutiker som säljer ägg från frigående höns utomhus. Men enligt Charlotte Pedersen finns det fortfarande anledning att välja närproducerat.

– När du handlar på sommarhalvåret kan du själv se hönsen utomhus och hur de har det. Sen slipper du en massa mellanhänder och transporter. Vi packar och märker äggen själva här och sedan ligger butiken bara 50 meter bort, säger hon.

Ullarps gård har många stammisar och en av dem är Sten Lundgren. Han har kommit hit för att handla nyvärpta ägg till sina gäster som är på besök.

– Man vet vad man får här - de bästa äggen, säger Sten Lundgren.

ANNONS