Handelsplatsen vid Tångarondellen ska stå klar hösten 2018. Men vilka butiker som kommer att husera där är fortfarande hemligt.
Handelsplatsen vid Tångarondellen ska stå klar hösten 2018. Men vilka butiker som kommer att husera där är fortfarande hemligt.

Fyra företag klara för nya handelsplatsen

Fortfarande mycket hemlighetsmakeri runt Tångarondellen.

ANNONS
|

Planerna för ett nytt handelsområde vid Tångarondellen skrider vidare. Under visst hemlighetsmakeri. Nu uppger Falkenbergs köpcentrum AB att fyra företag skrivit kontrakt för att flytta in.

Hösten 2018 har det sagts att det ska stå klart, det 10 000 kvadratmeter stora handelsområdet vid Tångarondellen. Men ingenting har börjat byggas och den enda hyresgäst som hittills avslöjats är restaurang Sisi.

– Det jag kan säga nu är att vi har fyra kontrakt påskrivna och ytterligare två ute för påskrift, säger Robert Strandberg, representant för Falkenbergs köpcentrum AB.

Vilka företag det rör sig om vill han dock inte berätta.

– Det beror på konkurrensskäl och respekt för att de själva ska få avgöra när det kommer ut. Vi räknar med att kunna berätta mer innan sommaren, säger Robert Strandberg.

ANNONS

Trots att företaget bakom satsningen heter Falkenbergs köpcentrum AB är han noga med att påpeka att det inte alls är ett köpcentrum som ska byggas.

– Det blev ett lite olyckligt namnval vid företagsregistreringen. Det vi ska bygga är en extern handelsplats för klassisk volymhandel, där alla verksamheter har egen entré mot parkeringen.

Tidigare har ni talat om byggstart hösten 2017. Blir det så?

– Vi siktar på det. Planen är fortfarande att öppna hösten 2018. Det kan till och med bli så att vi öppnar en viss del tidigare.

Är det klart vilket bolag som ska bygga handelsplatsen?

– Nej, det kommer att bli en upphandling i sommar, säger Robert Strandberg.

FAKTA: Handelsplatsen vid Tångarondellen

2011 köpte Falkenbergs köpcentrum AB den mark som nu ska bli handelsplats av kommunen.

Bolaget köpte senare ytterligare mark i området av en lantbrukare och hade till en början för avsikt att bygga ett 25 000 kvadratmeter stort handelsområde. Planerna grusades när kommunstyrelsen hösten 2015 beslutade att detaljplanearbetet skulle läggas ned eftersom handelsområdet bedömdes leda till en alltför kraftig trafikökning.

I juni 2016 beviljades bygglov för att bygga ett handelsområde med en byggnadsyta på 10 000 kvadratmeter och 260 parkeringsplatser.

ANNONS