Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Mårten Samuelson

Fynda i Falkenberg har hittills påverkats mindre av coronakrisen än flera andra företag

Coronaviruset angriper näringslivet och flera företag ser branta kurvor åt fel håll, men varuhuset Fynda i Falkenberg har påverkats förvånansvärt lite av det som håller på att knäcka andra.

När coronakrisen är över kommer stora förluster och varsel vara facit för många företagare, men Fynda har hittills lyckats segla lugnt genom stormen.

– Jag är förvånad. Vi har tappat mycket mindre än jag trodde. Vi har backat strax under tio procent i mars, säger Joakim Wadensten som är delägare i Fynda.

Jämfört med Gekås, som hittills i mars tappat hälften av sin försäljning, fortsätter Fyndas kunder handla. Joakim Wadensten tror till och med att det blågula varuhusets resultat hjälpt till.

– Jag tror att vi har lite tur. Det är främst Falkenbergare som handlar hos oss och eftersom många kanske inte vill åka till Gekås så tror jag att de kommer till oss i stället, säger han.

Företaget ökade sin försäljning med 10 procent förra året. Nu är man tillbaka på sina gamla siffror, men Joakim Wadensten känner ingen större oro.

– Det är klart att man aldrig vill backa men som det är nu är det inga problem. Företagsmässigt är jag inte orolig men rent medmänskligt är jag det. Jag sneglar mot Italien, och det som händer där vill man undvika, säger han.

Fynda har 38 fast anställda och som det ser ut nu får alla stanna.

– Siktet är inställt på att alla ska jobba kvar. Nu har vi lite bortfall på grund av att de som varit ute och rest eller känner symptom stannar hemma. Vi är extra försiktiga, säger Joakim Wadensten.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här