Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Fullt utvecklad lägenhetsbrand på Gösta Knutssons väg

På fredagseftermiddagen utbröt en brand i en lägenhet på Gösta Knutssons väg i Falkenberg. Räddningstjänsten skickade in rökdykare då det var oklart om det fanns någon person kvar i lägenheten. Nu har polisen upprättat en anmälan om mordbrand.

Larmet kom till räddningstjänsten vid halv fem på fredagseftermiddagen. När räddningstjänsten kom till platsen kom det rök från den aktuella lägenheten och dörren var låst.

– Vi har precis tagit oss in, det är en fullt utvecklad brand med kraftig rökutveckling, säger Thomas Andersson inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Räddningstjänsten skickade in rökdykare, då det var oklart om det fanns någon människa kvar i lägenheten.

Vid tio i fem meddelade räddningstjänsten att de hade lyckats släcka elden.

– Elden är släckt och det fanns ingen människa kvar i lägenheten, säger Thomas Andersson.

Lars Runesson, räddningsledare på plats berättar om insatsen:

– Det har brunnit i en sängmadrass och det blev en kraftig rökutveckling. Först visste vi inte om det var någon person i lägenheten, men rökdykarna kunde snabbt söka av att den var tom.

– Lägenhetsdörren fick vi bryta upp eftersom den var låst. Det var ingen jättestor lägenhet så det tog omkring fem minuter att söka igenom och dämpa ner branden. Men det brann med lågor i sängen.

Hur allvarligt hade det här kunnat bli?

– Svårt att säga, men det hände mitt på dagen när grannar var hemma så vi fick larmet tidigt. Om det hade varit på natten hade det kanske brunnit längre innan vi hade varit på plats. Då vet man inte hur det hade gått.

– Lägenheten är helt förstörd, det har varit en otrolig rökspridning i den, säger Lars Runesson.

Klockan kvart över fem meddelade polisen att de upprättat en anmälan om mordbrand.

–Det är fortfarande i ett tidigt skede men det finns omständigheter på plats som gör att patrullen misstänker mordbrand. Sedan får vi se vad utredningen visar, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här