Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/11

Fullt utvecklad brand - räddningstjänsten bekämpar spridningsrisk

Räddningstjänsten fick skynda långsamt med släckningsarbetet av den garagebyggnad som brann utanför Vinberg under tisdagskvällen. Misstankar om gasoltuber i byggnaden försvårade arbetet. Räddningsarbetet väntas pågå hela natten.

Klockan var strax efter fyra på eftermiddagen när räddningstjänsten larmades. Redan i tidigt skede kunde man konstatera att släckningsarbetet skulle bli en utmaning. Både det torra vädret, och det faktum att den brandhärjade byggnaden var i direkt anslutning till flera andra byggnader försvårade arbetet.

– Vi arbetar med att skydda omkringliggande byggnader, sa Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten i ett initialt skede.

Han beskrev byggnaden, som stod på en gård utanför Vinberg, som "30 meter bred och 60 meter lång". Branden ska ha varit fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen.

Enligt insatsledare Lars-Göran Bengtsson fanns misstankar om att gasoltuber förvarades i byggnaden, vilket ytterligare försvårade räddningsarbetet, då vissa försiktighetsåtgärder behövde vidtas.

Enheter från Falkenberg, Varberg och Vessigebro deltog i räddningsarbetet och körde flera tankbilar med vatten till gården för att bistå släckningen, som under tisdagskvällen ännu inte hade någon fastställd sluttid.

– När det brunnit i sådana här stora volymer är det varmt på platsen ett längre tag, så vi kommer vilja ha platsen under bevakning åtminstone under natten, sa inre befäl Stened några timmar efter det ursprungliga larmet. Släckningsarbetet pågick då fortfarande och det var ännu oklart om man skulle behöva låta allt brinna ned.

Det fanns under tisdagskvällen inga rapporter om att några människor eller djur skulle ha kommit till skada.

Det är ännu oklart vad som orsakat branden.

Texten uppdateras

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här