Prisades. Personalen på Thoren Framtid Falkenberg med rektor Annica Hörbergh längst fram.
Prisades. Personalen på Thoren Framtid Falkenberg med rektor Annica Hörbergh längst fram.

Friskolan i Skrea prisades i Piteå

Thoren Framtid Falkenberg har fått pris som årets enhet i Sverige inom sin koncern. Skolan fick ta emot priset under högtidliga former i Piteå.

ANNONS
|

Friskolan i Skrea (tidigare Karl-Oskarskolan) togs över av Thorengruppen 2015 och bytte namn i samband med det. När koncernen hade kompetensutvecklingsdagar i Piteå passade man på att utse årets enhet.

Utan anmärkning

– Vi gick igenom skolinspektion i maj utan en enda anmärkning och det är ganska ovanligt. Det fanns ganska många goda exempel från oss som de tog med sig. Vi visste inte i förväg om vi skulle få priset men har fått väldigt mycket lovord från ledningen för Thorengruppen och har varit framgångsrika. Så det var inte helt överraskande men jätteroligt, säger rektor Annica Hörbergh.

– Ett väldigt engagemang från lärarna har bidragit oerhört mycket till det här. Priset får vi för att ha utvecklat verksamheten till att bli ledande inom koncernen. Vi har också märkt ett ökande intresse för skolan från både föräldrar och personal. Vi har fått många nya elever som kommer att börja till höstterminen.

ANNONS

135 elever

Skolan har i dagsläget 135 elever från förskoleklass och upp till årskurs 5.

Så här lyder motiveringen till priset:

”Thoren Framtid Falkenberg har under senaste åren gått från att vara en enhet med kvalitetsproblem, få nya elever och svårt att attrahera personal till en skola med mycket nöjda medarbetare och elever.”

Priset består av en tavla, en glasskulptur och en summa pengar. Utmärkelsen firas med att skolans alla elever bjuds på glass på måndag.

ANNONS