Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/20

Friskis och Svettis flyttar till nya fräscha lokaler i Falkenberg

På måndag slår Friskis och Svettis upp portarna till sina helt nya lokaler i Falkenberg. Den 2000 kvadratmeter stora anläggningen kommer att bli något utöver det vanliga, enligt ordföranden Niklas Liljeroth.

Niklas Liljeroth, ordförande för Friskis och Svettis i Falkenberg, visar runt i de nya lokalerna på Violinvägen bredvid Falkenbergs station. På torsdagen lyftes de sista vikterna i de gamla lokalerna på Västerhavsvägen och på måndag öppnar det nya.

– Även om vi inte kommer att vara helt färdiga kommer vi att kunna erbjuda våra medlemmar att komma hit och träna. Givetvis under begränsade former med tanke på pandemin, säger Niklas Liljeroth.

Friskis och Svettis nya lokaler inryms på 2000 kvadratmeter vilket är 500 kvadratmeter mer än tidigare. Dessutom har föreningen varit med och ritat de nya utrymmena. Ett stort gym på 400 kvadratmeter med många helt nya maskiner, en yogasal och en hall för gruppträning är bara lite av det som finns.

– Vi har försökt tänka på att vi ska ha maskiner som passar alla. Oavsett om man är stor eller liten eller gammal eller ung finns det möjligheter här, säger Niklas Liljeroth.

Bland annat har man byggt en stor sal för spinningklasser, utrustad med 37 cyklar.

– Det som är häftigt är att de här cyklarna är miljöanpassade av återvunnet fiskenät. Spinning i grupp har växt och vi är taggade på att köra igång, säger Niklas Liljeroth.

Ett av Sveriges bästa gym

Ordföranden sticker ut hakan och säger att han tror att nya Friskis och Svettis i Falkenberg på flera sätt utmärker sig bland alla gym i landet på flera sätt.

– Jag vill på riktigt hävda att det här är en av Sveriges finaste och framförallt modernaste träningsanläggningar. Vi har verkligen försökt tänka på allting utifrån de erfarenheter vi fått i våra gamla lokaler, säger han.

Vilka har varit de största utmaningarna?

– Vi är en förening som styrs av medlemmar och många har varit med och tyckt. Det har varit många viljor och vi har försökt pussla så att det blir så bra som möjligt för alla. Det har varit en utmaning men jag tror att vi har lyckats, säger Niklas Liljeroth.

En detalj man är extra stolt över är att man förutom vanliga omklädningsrum även har ett separat anpassat rum med egen dusch för de som inte vill byta om med andra.

– Vår grundtanke är att alla är välkomna hit och det känns roligt att kunna erbjuda falkenbergarna någonting nytt. Det ska bli otroligt spännande att öppna

LÄS MER: Eirefelts hus vid stationen snart klart för inflyttning

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här