Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Friande dom för misshandeln vid McDonalds

Misshandeln av en anställd på McDonalds i Falkenberg tycks förbli ett ouppklarat brott. Tingsrätten friade den åtalade unge mannen.

Misshandeln var rubricerad som grov eftersom gärningsmannen gav sig på en anställd med det som antas ha varit ett knogjärn. Gärningsmannen anlände på moped och upptäckte oväntat att serveringen var stängd vid 01-tiden natten till den 3 maj. Han knackade på rutan. Några anställda kom då ut och en av dem försökte hindra mannen från att köra iväg eftersom han föreföll påverkad. Gärningsmannen gav sig då på den anställde med knogjärnet i ansiktet och knuffade omkull en annan, då han skulle ta sig därifrån på mopeden. En vecka senare greps, anhölls och häktades en man i 20-årsåldern, tidigare dömd för andra våldsbrott.

Men åklagaren har haft ytterst bristande bevisning. Mannen frikänns både för detta brott och för ett annat fall av skadegörelse och olaga hot från tidigare i våras.
Vid McDonaldsmisshandeln var en huvudsaklig bevisning att polisen på kameraövervakningens bilder såg att gärningsmannen hade ett par träningsskor, som tycktes likna skor som hittades hemma hos den åtalade. Men tingsrätten konstaterar att skorna är av ”högst alldaglig” sort. Eftersom gärningsmannen bar hjälm var bara en del av hans ansikte synligt för vittnena. Därmed svår att känna igen. Varken moped eller knogjärn har anträffats hos den åtalade, och hans hjälm kan inte heller knytas till händelsen. Därför frias han.

Med tanke på att han suttit oskyldigt frihetsberövad slipper han även betala böter för ett ringa narkotikabrott som han fälls för.

 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här