Fröding: Vi förbereder oss på att vara uthålliga

Falkenbergs kommunchef Lars Fröding hoppas på förståelse för den nedstängning som inleddes i de halländska kommunerna under lördagsförmiddagen.

ANNONS
|

Den nedstängning som inleddes i de halländska kommunerna under lördagsförmiddagen var noga koordinerad för att vara likartad i hela länet.

– Det kan skilja små detaljer med tanke på hur verksamheterna är organiserade, men i allt väsentligt så sker det på samma sätt i alla kommunerna, säger Falkenbergs kommunchef Lars Fröding.

– Vi har hela tiden varit noga med att stämma av mellan kommunerna i Halland så att vi gör en gemensam tolkning av de allmänna råden, säger han.

Den nu aktuella nedstängningen gäller fram till den 24 januari, så som statsministerns besked vid fredagens presskonferens har tolkats.

ANNONS

Kan det blir längre än så?

– Det kan inte jag bedöma. Men vi räknar med att de kommunala verksamheterna kommer att fortsätta att vara påverkade av pandemin åtminstone fram till sommaren och förbereder oss på att vara uthålliga, säger Fröding.

Fröding konstaterar att smittspridningsläget i Halland är bekymmersamt.

– Vi hoppas att alla har förståelse för att vi behöver vidta de här åtgärderna och att alla gemensamt hjälps åt för att hålla ut och klara av situationen.

ANNONS