Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På onsdagseftermiddagen försökte två okända män locka med sig en elev i en bil utanför Hertingsskolan. Händeslen är polisanmäld som försök till människorov. Bild: Ola Folkesson
På onsdagseftermiddagen försökte två okända män locka med sig en elev i en bil utanför Hertingsskolan. Händeslen är polisanmäld som försök till människorov. Bild: Ola Folkesson

Främmande män försökte locka med sig elev utanför skola

På onsdagseftermiddagen ska två män ha försökt locka med sig en elev som var på väg hem från Hertingsskolan. Händelsen har polisanmälts och information har skickats ut till föräldrarna.

Via kommunikationsverktyget Unikum skickade rektorn på Hertingsskolan på onsdagskvällen ut information om incidenten.

I utskicket står att det var vid 16-tiden på onsdagen som två främmande män försökte få med sig en elev in i en bil. Det hela inträffade när eleven var på väg hem från fritids.

”Eleven hade sinnesnärvaro att agera på ett föredömligt sätt och försöket misslyckades således och eleven är välbehållen. Händelsen är polisanmäld” står det i utskicket till elever och vårdnadshavare.

– Jag nåddes av informationen i går (läs onsdag) strax efter klockan 16 och agerade då på det direkt. Vi mötte upp pedagogerna nu på morgonen (torsdag) och pratade om händelsen och vad som hade hänt. Många av eleverna har redan pratat med sina föräldrar hemma men personalen har gjort ett väldigt bra jobb i att bemöta de frågor och funderingar som ändå har uppstått, säger Fredrik Jörgensen, rektor på Hertingsskolan.

Hur mår den berörda eleven?

– Eleven mår efter omständigheterna väl och har befunnits sig i skolan som vanligt.

Vilka åtgärder har ni vidtagit efter det som inträffade?

– Elevhälsan har funnit tillgänglig för de vårdnadshavare och elever som känner att de är i behov av stöd. Vi har även bett vårdnadshavarna att se över sina hämtnings- och lämningsrutiner och det vet jag vi har vårdnadshavare som redan har gjort. Och vi har som sagt bett föräldrarna att prata om det som hänt även hemma.

Hur är stämningen bland personal och vårdnadshavare?

– Läget på skolan har efter omständigheterna varit lugnt. Det påverkar naturligtvis och skapar en oro men den har inte varit överhängande. Men naturligtvis är det tråkigt att sånt här inträffar och tragiskt att det förekommer, säger Fredrik Jörgensen.

Anmälan är rubricerad som försök till människorov och har landat hos polisens avdelning för grova brott i Halland.

– Vi vet tyvärr inte så mycket i nuläget mer än att vi har fått den här anmälan. Enligt de uppgifter jag har, som tyvärr är ganska knapphändiga, så framgår det att det rör sig om två misstänkta gärningsmän. Men vi måste börja med att höra eleven i fråga för att utreda vad det är som har hänt, säger Johanna Åström, chef för grova brott södra Halland.

Vet ni något mer om bilen som ska ha använts vid händelsen?

– Nu har vi som sagt bara en anmälan här, utefter den får vi gå vidare med förhör och innan det kan jag inte uttala mig mer specifikt.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här