Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stort intresse. När HN besökte fotbollsskolan på Stafsinge IP var nästan 60 tjejer på plats.

Fotbollsskola – en lyckad integration

Förra året startade Stafsinge IF en fotbollsskola för att skapa integration och få fler tjejer att spela fotboll. Satsningen gick över förväntan och i år är fler tjejer på plats. – Det kommer även tjejer från flyktingförläggningen, säger tränaren Marie Amour.

Det är ett av lagen, F-15, i Stafsinge IF som kom med idén om en fotbollskola. Tanken var att fotbollsskolan bara skulle vara ett tillfälligt projekt, men eftersom det blev så lyckat har det fortsatt.

- Det är kul att visa att fotboll inte bara går ut på att vinna. Vi vill få fler tjejer att börja spela, att det ska vara kul och att de får träffa kompisar, säger ledaren Michelle Östman, 15 år.

Jenny Johansson och Marie Amour är tränare för F-15 och håller i fotbollsskolan tillsammans med tjejerna i laget. Fotbollsskolan är till för tjejer mellan 6 och 12 år och ordnas fyra gånger under våren.

– Tjejerna kommer från skolorna här i området. Vi har också varit på flyktingförläggningen i Olofsbo, så det kommer några därifrån, säger Jenny Johansson.

En av dem är 15-åriga Marah Issa. Hon var egentligen för gammal för fotbollsskolan men får vara med ändå. Hon har varit i Sverige i sex månader och bor med sin familj på asylboendet på Olofsbo Camping. Hon spelade även fotboll innan hon kom till Sverige.

– Jag såg fotbollsspelare på tv och tänkte att det vill jag göra, säger hon och skrattar.

När HN besökte fotbollsskolan en fredagseftermiddag var nästan 60 tjejer på plats. Förhoppningen är att några av dem ska vilja fortsätta med fotboll.

– Så blev det förra året. Vi kunde starta ett helt nytt lag efter fotbollskolan, säger Marie Amour.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här