Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Fotboll förenar i Vessigebro

Mycket glädje och engagemang var det i Katrinebergs idrottshall under skärtorsdagen. 16 tävlingsinriktade fotbollslag var med och spelade i Vessige Cupen.

Spänningen låg i luften i Katrinebergs idrottshall i Vessigebro. Lagen var peppade, nervösa och gav sitt allt ute på planen. Mahdi Tohidi är en av deltagarna i cupen: 
– Det känns jättebra, vi vann precis med 1-0. Jag har inte övat så mycket inför cupen men har spelat mycket fotboll inomhus tidigare. 
Intresset för cupen har varit stort. 130 ungdomar i åldrarna 15 till 18 år var med och spelade i totalt 16 lag. Initiativtagare är JERA Etablera AB, som håller i Ätradalens ungdomsboende för ensamkommande barn och ungdomar. De har i samarbete med Vinbergs IF arrangerat cupen. 
– Vi gjorde detta gör att bygga broar. Fotboll är en bra väg att nå fram och skapa gemenskap. Vi vill få med alla, säger Alan Abdali, en av arrangörerna.

Arrangörerna upplever att samarbetet gått väldigt bra mellan dem. 
– Det har varit bra föreningskoppling. Det känns kul att så många valt att vara med och hitta på något aktivt nu under lovet, säger Stefan Gustavsson, tränare för Vinbergs IF och lärare.
Arrangörerna ville få med både tjejer och killar till cupen. Av 130 deltagare var det endast tre tjejer som deltog i cupen, i laget BK Slarvhult. 
– Det känns lite skrämmande men det känns bra att vi i alla fall är tre tjejer som är med, säger Oliwia Berg innan matchen.

BK Slarvhult kom på andra plats under cupen och fick bland annat presentkort på Stålboms och Intersport. Första plats, som gick till Ätradalens ungdomsboende, fick liknande priser med en väska upptill.
Deltagarna Elvira Johansson och Linnéa Josefsson tycker dagen har gått bättre än förväntat.
– Vi har blivit bättre kompisar i laget och träffat nya människor, förklarar Elvira Johansson.
Cupen är förevigad i både bild och film av Hamse Jama och Abdurahman Bashiir, som är med och fotar och filmar under Vessige Cupen.
– Vi har förberett detta i ungefär en vecka. Man kommer kunna se våra filmer i Facebook-gruppen "Vessige Cupen". Filmerna kommer upp på Youtube med, berättar Abdirahman Bashiir. 

Med ett stort engagemang bland många ungdomar och föreningar märks att sammanhållningen är stark. 
– Intresset har varit stort och det är glädjande. Jag vill gärna avsluta med att säga att detta inte hade varit möjligt utan ett sådant bra lokalt stöd. Vi har blivit väldigt välkomnande, avslutar Alan Abdali. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här