Fortsatt lagning av vattenläckan i Falkenberg

Fredagens vattenläcka i centrala Falkenberg kommer inte att lagas ordentligt förrän senare i veckan, enligt Vivab. Boende måste göra sig redo för att vattnet och gatan kommer att stängas av ännu en gång.

ANNONS
|

På fredagen stod delar av centrala Falkenberg utan vatten när Vivab tvingades göra en akut vattenavstängning för att åtgärda en läcka i korsningen mellan Fabriksgatan och Storgatan. Läckan var ett faktum när en ventil gick sönder i samband med ett underhållsarbete. Den lagades provisoriskt och på måndagen fortsatte arbetet.

– Anledningen till det är att vi inte hade alla delar för att göra lagningen. Vi har mycket på lager men inte precis allt, säger Jimmie Uhlin som är driftschef i Falkenberg.

De gator som berördes av läckan var Storgatan 1 till 9, Fabriksgatan 1 till 9 och Holgersgatan 2B till 6B, enligt Vivab. På måndagen bytte man den trasiga ventilen, men arbetet med vattenledningen kommer att fortsätta även senare i veckan.

ANNONS

– Då kommer vi att behöva stänga av vattnet och gatan igen. Vi kommer att informera om när det ska hända, säger Jimmie Uhlin.

LÄS MER:Akut vattenavstängning i centrala Falkenberg

ANNONS