Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elever på friskolan Thoren framtid i Falkenberg får fortsatt distansundervisning efter coronasmitta.
Elever på friskolan Thoren framtid i Falkenberg får fortsatt distansundervisning efter coronasmitta. Bild: Ellinor Svensson

Fortsatt distansundervisning på Thoren framtid efter coronasmitta

Eleverna på friskolan Thoren framtid har distansundervisning även nästa vecka. Detta då många fortfarande är sjuka och läget är fortsatt ansträngt.

Efter konstaterad coronasmitta bland både personal och elever, övergick Thoren framtid till distansundervisning för samtliga elever den 22 april. Nu har rektor Annica Hörbergh gått ut med att distansundervisningen fortsätter under hela nästa vecka också.

– Med anledning av att läget fortfarande är ansträngt och många fortfarande är sjuka bland både elever och personal och jag, tillsammans med huvudman, beslutat att det även blir distans nästa vecka, säger hon.

Enligt Hörbergh har smittspridningen inte ökat, utan det handlar snarare om det ansträngda läget.

– Vi måste få stopp på det här. Sedan hoppas jag verkligen att vi kan gå tillbaka fysiskt. Det är såklart bättre att ha undervisningen på plats men vi måste göra så här av säkerhetsskäl. Jag är ju även arbetsmiljöansvarig och då måste jag se till att det är så säkert som möjligt.

Eleverna på Thoren framtid kommer att ha haft distansundervisning i drygt två veckor. Något som, enligt Annica, hittills har fungerat bra.

–Jag tycker att det har fungerat förvånansvärt bra. Alla har bidragit till att få det så bra som möjligt och för att säkerställa att eleverna får bra undervisning.

Har ni fått någon respons från elever och vårdnadshavare?

– Alla är förstående. Det är en pandemi och det är allvarligt, säger Annica Hörbergh.

Läs mer: Distansundervisning på Thoren framtid efter coronasmitta

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här