Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Pär-Magnus Almquist tycker många är överdrivet försiktiga. Bild: Dick Gillberg

Folktomt på Stadsbion i Falkenberg sedan öppningen

Efter drygt en månad med öppna portar har Stadsbion i Falkenberg tufft att locka besökare. Coronapandemin sätter fortsatt djupa spår i en utsatt bransch.

Sedan den 31 juli har projektorerna på Stadsbion i Falkenberg hållits varma, men stolarna framför filmduken gapar tomma. Salongens 400 platser har reducerats ner till 50, men sedan öppnandet har Stadsbion knappt nått upp i tiotalet besökare per visning.

– Det ser väldigt dystert ut. Vi ser en liten och långsam uppgång, men det är absolut väldigt tufft just nu, säger Pär-Magnus Almquist VD för Eurostar som äger Stadsbion i Falkenberg.

För att uppfylla smittskyddskraven har två av tre rader stängts i salarna, varje sällskap får även raden fri i sidled. Detta hoppades Pär-Magnus Almquist skulle trygga besökarna, men är hittills utan framgång.

– Det kanske känns olustigt att sätta sig i ett slutet rum flera timmar, men det gör man ju på restauranger också. Det är flera meter mellan besökarna hos oss och handsprit överallt. Det är helt riskfritt och bra mycket säkrare än att gå till ICA.

Under våren och sommaren är det även många filmer som fått sina premiärdatum uppskjutna, eller helt inställda.

– Filmföretagen bedömer att de förlorar för mycket pengar, men det drabbar oss hårt också. Det blir en ond cirkel som drar mattan under fötterna för biograferna.

Hur länge klarar ni av detta rent ekonomiskt?

– Vi klarar oss i flera år till. Vi har rättat oss efter matsäcken och tagit till många administrativa åtgärder för att sänka utgifterna. Det är mest att det är tråkigt när man brinner för film och bio när ingen annan verkar göra det, säger Pär-Magnus Almquist.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här