Flera intressenter har visat intresse av att köpa Beach House på Skrea strand. Men så långt som till en försäljning har det inte gått ännu.
Flera intressenter har visat intresse av att köpa Beach House på Skrea strand. Men så långt som till en försäljning har det inte gått ännu. Bild: Håkan Johansson

Flera vill köpa Beach House på Skrea strand

Sex-sju intressenter vill köpa Beach House på Skrea strand. Ägaren Roger Wiklund kan inte svara på hur nära det är en försäljning. – Det beror ju på vad folk slantar upp, säger han.

ANNONS
|

Intressenterna är sådana som kan tänka sig att driva rörelsen vidare på befintlig mark i ett första skede.

– Byggnaden måste renoveras kraftigt inom tre-fyra år. Tills dess skulle man möjligen kunna driva en verksamhet där. Det är slitet, berättar Roger Wiklund, vars familj har ägt fastigheten sedan 1990.

– Pappa var nog lite sugen på att ha en restaurang vid stranden. Läget var jättetrevligt och där var en livsmedelsbutik på den tiden som hette Svensson och broder.

– Vi byggde om så att det blev en restaurang. Vi gjorde väldigt mycket själva. På min lapp i årskurs åtta när det var prao stod det nog att jag planterade granar i Slöinge. Men i själva verket var jag på Beach House och målade väggar. Så vi gjorde mycket inom familjen.

ANNONS

Vill ändra detaljplanen

Ägarfamiljen drev restaurangen i egen regi under tio år och efter det så har den varit utarrenderad.

Parallellt med samtalen med intresserade köpare så fortsätter Roger Wiklund diskussionen med kommunen om eventuella ändringar i detaljplanen.

Som det är nu tillåter inte planen bostäder på tomten där Beach House ligger, vilket HN har berättat om tidigare.

LÄS MER:Beach House går en oviss framtid till mötes

– Det går inte att bygga en ny restaurang i en ny byggnad och tro att det ska gå ihop ekonomiskt om man har öppet två månader under sommaren. Jag tror på en verksamhet i botten och bostäder på andra våning.

– Det är väl mer rimligt att tro att det i så fall blir någon form av tillfälligt boende på andra våning som man hyr ut, typ en hotellverksamhet, säger Roger Wiklund, som varken kan eller vill avslöja namnet på dem som vill köpa.

– Jag kan inte säga något som pajar det vi håller på med. Vi har inte satt ut några annonser om att det här måste vi sälja. Utan det är mer att om någon är intresserad och lägger ett bud som vi tycker är acceptabelt så är allting till salu.

Funderar på att bygga själv

Roger Wiklund har inte stängt dörren för att riva den befintliga byggnaden och bygga en ny på egen hand.

ANNONS

– Det hade varit roligt och spännande det också. Så jobbade vi när vi ägde Skrea camping och så jobbar vi med Hotell Vesterhavet som vi nu driver. Det är lite sånt vi lever för och det är kul att göra Falkenberg till en lite trevligare sommarstad, säger han.

ANNONS