Flera trasiga avloppsrör i Falkenberg

Vivab har upptäckt tre avloppsrör som gått sönder i Agerör, norr om Falkenberg. Och ytterligare rör kan behöva lagas. — I dagsläget är det svårt att säga hur många rör det handlar om. Vi har indikationer på att det åtminstone är en eller två rör till som vi behöver byta, säger Bengt-Åke Bengtsson, Vivabs arbetsledare i beredskap.

ANNONS
|

Under måndagen fortsätter arbetet med att försöka laga avloppsledningen för de boende i Olofsbo, Glommen och hushållen på kuststräckan norr om Glommen. Flera rör kommer att behöva bytas.

Vad som orsakat skadorna på rören är inte helt fastställt.

— Med den här typen av skada så tror vi att det varit svavelväte i ledningarna. Det ser ut som någon typ av frätskada, förklarar Bengt-Åke Bengtsson.

Enligt Bengt-Åke Bengtsson har liknande problem uppstått i betongledningar tidigare, vilket man åtgärdat med att sätta nya rör innanför de gamla.

— Det brukar inte ske i tryckavloppsledningar som det rör sig om här. Det är i sig lite skrämmande, för det finns risk för att det inte bara är denna ledning som det är lika illa med, säger han.

ANNONS

Under dagen kommer tankbilar att transportera avloppsvatten från Glommen och Olofsbo ner till reningsverket i Smedjeholm. I dagsläget ska det inte finnas någon större risk för att hushållen i Glommen och Olofsbo ska stå utan vatten.

— Vår uppmaning är fortfarande att vara försiktig med användandet av vatten för att inte belasta avloppssystemet. Man kan uppleva att det rinner undan dåligt och det beror på att man stängt av punktstationerna. Det kommer vara så tills vi lagat ledningen helt och hållet, säger Bengt-Åke Bengtsson.

Vivabs målsättning är att ledningen ska fungera som vanligt igen under tisdagen.

LÄS MER:Trasig avloppsledning i Falkenberg

ANNONS