Flera sönderskurna däck i samma område i Falkenberg

Natten mellan söndagen och måndagen skars flera däck sönder på olika adresser runt om på Brattebo. Polisen har hittills fått in åtta anmälningar om skadegörelse - och fler väntas det bli.

ANNONS
|

Anmälningarna kommer från skadegörelser som inträffat på parkeringar vid Måsa-Brittas väg, Brags väg och Jonsavägen.

— Just nu har vi åtta stycken anmälningar och det lär komma in fler. De som anmält vittnar om att fler bilar på samma gata varit utsatta, säger Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg.

Polisen misstänker att samma gärningsperson ligger bakom vandaliseringen och att personen troligtvis stuckit sönder däcken med hjälp av en kniv. Hittills har polisen dock inte fått in några vittnesmål eller iakttagelser från skadegörelsen.

— Det bör vara samma gärningsman och vi är superintresserade av att få in observationer som gjorts mellan söndag och måndag. Det är många bilar det handlar om, vilket innebär att det blir ett högt värde på skadorna, säger Anders Persson.

ANNONS

Ordföranden: ”Grannarna är heligt förbannade”

Michael Kalnak är ordförande i bostadsrättsföreningen Falkenbergshus på Brattens väg. Han är en av dem som under natten fått däck sönderskurna på sin bil.

På gatan utanför bostadsrättsföreningen är det under eftermiddagen fortfarande flera bilar med punktering.

– Jag har bytt på min och ringt försäkringsbolaget under dagen. De har gått hela gatan ner här, eller upp. Grannarna är heligt förbannade att folk bara går runt och kör in kniv i däck för nöjes skull.

– Vad gör man? Jo vi vill ju ha mer poliser som kör runt i området på nätterna och att de ska vara lite mer synliga på stan, säger Michael Kalnak.

ANNONS