Flera drabbade av åkgräsklipparstölder

I helgen har det gjorts tre anmälningar om stölder av åkgräsklippare i Falkenbergs kommun. Och det är inte de första åkgräsklipparstölderna i Falkenberg under hösten. — Det är anmärkningsvärt, säger Anders Persson, polisens stationsbefäl i Falkenberg.

ANNONS
|

Stölderna inträffade i Vessigebro, Ullared och Askome i förra veckan. Gärningspersonerna ska ha brutit sig in i ett garage, i en lada och i en maskinhall för att komma åt åkgräsklipparna.

— Det är anmärkningsvärt. Åkgräsklippare är inget man bara kan bära med sig under armen och det går inte att köra ut dem utan att det låter. Det måste finnas någon minilastbil eller släpkärra för att få med sig det, säger Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg.

Under hösten har fler åkgräsklipparstölder inträffat i kommunen. Enligt Anders Persson är vågen av åkgräsklipparstölder något nytt för Falkenberg.

ANNONS

— Vi har märkt att det varit väldigt specifikt under hösten nu. Det har vi inte varit med om tidigare. Åkgräsklippare är generellt sett ganska dyra, säger han.

Misstänker ni att det är samma gärningspersoner bakom alla åkgräsklipparstölder?

— Det är alltid svårt att svara på, men det finns anledningar att tro att det kan vara det. Man tillgriper åkgräsklipparna på samma sätt och brottet är detsamma.

LÄS MER:Flera stölder av åkgräsklippare

LÄS MER:Två åkgräsklippare stulna ur ett garage i Långås

ANNONS